Ābols: Dārziņš pierādīja, ka joprojām var izšķirt spēles likteni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/TVNET

Krievijas «Kontinentālās hokeja līgas» (KHL) Latvijas komandas uzbrucējs Lauris Dārziņš ceturtdien pierādīja, ka joprojām var izšķirt spēļu likteni, pēc zaudējuma atzina pretinieku komandas Toljati «Lada» galvenais treneris Artis Ābols.

Dārziņš ceturtdien KHL sezonas pirmspēdējā mačā guva vārtus pamatlaika beigās un pagarinājuma pēdējās sekundēs, kaldinot mājinieku uzvaru 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) pār «Lada» komandu, kuras rindās spēlēja arī vārtsargs Edgars Masaļskis un Kristaps Sotnieks.

Dārziņš 17 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu 1:1, bet četras sekundes pirms pagarinājuma beigām viņš izrāva uzvaru «Dinamo» komandai.

«Bija ļoti jautra spēle. No mūsu puses pirmajās divās trešdaļās bija diezgan daudz momentu. Tā ripiņa pa līniju staigāja, bet nekādā veidā nedabūjām to iekšā vārtos. Pirms trešās trešdaļas ģērbtuvē teicu, ka piecus periodus spēlējam bez gūtajiem vārtiem un sesto negribētu,» pēcspēles preses konferencē teica rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs.

«Dinamo» trešajā trešdaļā dabūja spēlēt trijatā pret pieciem, taču lielo mazākumu izturēja.

«Izšķirošais moments bija tie divi muļķīgie noraidījumu. Čaļi, malači, izturēja, labi bloķēja metienus. Bija arī momenti, kur Jānis Kalniņš izvilka. Pagarinājumā tika iemests skaists «gols«. Abi divi bija skaisti vārti. Būtu sezonā vairāk tādu, tā sajūta būtu citādāka. Jebkurā gadījumā prieks par uzvaru, puiši, malači, labi nospēlēja,» atzina Sējējs.

Tāpat arī Ābols atzīmēja, ka publikai šī spēle noteikti patikusi.

«Jāsmaida, lai gan gribētu arī raudāt. Mačs ritēja diezgan mierīgi līdz trešajā trešdaļā sākās noraidījumi, kur mums vajadzēja izšķirt spēles likteni. Spēlējam pusotru minūti piecatā pret trijiem, bija jāiemet otrie vārti, ar ko teorētiski vajadzētu pietikt uzvarai, bet mēs to neizdarījām,» secināja Ābols.

Latviešu speciālists arī izcēla Dārziņa sniegumu šajā spēlē.

«Lauris parādīja, ka viņš joprojām ir tas, kurš var izšķirt spēles likteni. Šodien viņš izšķīra. Žēl, čaļi cīnījās, neko nevaru teikt, bet traģisks veids, kā zaudēt. It kā bija trīs punkti, palikām ar vienu, bet tāds ir hokejs,» teica Ābols.

Jānis Kalniņš «Dinamo» cietoksnī atvairīja 25 no 26 pretinieku metieniem.

«Forši, ka čaļi izlīdzināja rezultātu un nospēlējām līdz galam. Pēc šādām spēlēm ir liels prieks. Kopumā gan mačs nebija smags. Varētu teikt, ka pat ikdienišķa spēle,» klubs citē Kalniņu.

Pa Kalniņa sargātajiem vārtiem divus metienus izpildīja arī pretinieku aizsargs Sotnieks. «Sotniekam ir diezgan labs un spēcīgs metiens. Ir arī izlasē izbaudīts viņa metiens. Viņš ir ļoti labs aizsargs,» uzsvēra Kalniņš.

Tikmēr Masaļskis «Lada» vārtos atvairīja 22 no 24 rīdzinieku mestajām ripām.

«Spēlēt pret latvieti - tā ir tāda kā mazā motivācija būt labākam. Vienalga, vārtsargs vai kāds cits. Ja pretī ir kāds pazīstams, tad ir pavisam cita atmosfēra un vēlme uzvarēt. Pirms spēles pārmijām divus vārdus, novēlējām viens otram veiksmi. Pēc spēles arī tāpat. Arī viņš labi nospēlēja, cepuri nost,» Masaļski slavēja Kalniņš.

Rīgas «Dinamo» vienu no savām neveiksmīgākajām sezonā kluba vēsturē noslēgs sestdien mājās pret Ņižņekamskas «Ņeftehimik». Rīdzinieki ar 56 punktiem 59 spēlēs ir pārliecinoši pēdējā vietā 14 Rietumu konferences klubu konferencē, no tuvākajiem sekotājiem Maskavas «Spartak» atpaliekot par desmit punktiem. Savukārt visā līgā Latvijas klubs ieņem pirmspēdējo vietu starp 29 komandām un arī augstāk tikt vairs nevar.

Rīgas «Dinamo» tikai reizi deviņās aizvadītās KHL sezonās regulāro čempionātu noslēgusi ar mazāk punktiem nekā iegūts šoreiz. Tā 2012./2013.gada sezonā komanda izcīnīja vien 51 punktu, taču togad katra komanda regulārajā turnīrā aizvadīja tikai 52 spēles, kamēr pēdējos trīs gadus kalendārā katrai vienībai ir pa 60 mačiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu