Somijas talants Laine atzīts par NHL nedēļas labāko spēlētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Somijas hokeja jaunais talants Patriks Laine no Vinipegas «Jets» komandas atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju.

Laine, kuram šī ir debijas sezona pasaules labākajā hokeja līgā, aizvadītajā nedēļā četrās spēlē guva piecus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, palīdzot «Jets» komandai izcīnīt trīs uzvaras.

Mačā pret Dalasas «Stars» (5:2) viņš guva trīs vārtus, trešo reizi sezonā tiekot pie «hat-trick». Laine šajā mačā kļuva par pirmo NHL spēlētāju, kurš pirms savas 19.dzimšanas dienas trīs mačos guvis trīs vai vairāk vārtus.

Tāpat viņš ar vārtu guvumu izcēlās «Jets» pagarinājumā zaudētā mačā (3:4) pret Stenlija kausa īpašnieci Pitsburgas «Penguins». Savukārt turpinājumā somu talants guva vārtus un reizi asistēja uzvarā pret Monreālas «Canadiens» (3:1) un izdarīja divas rezultatīvas piespēles mačā ar Otavas «Senators» (3:2).

Šosezon viņš 54 spēlēs ir guvis 28 vārtus un atdevis 24 rezultatīvas piespēles. Viņš ir līgas trešais rezultatīvākais spēlētājs un labākais punktu guvējs starp šīs sezonas debitantiem.

Tikmēr nedēļas otrās zvaigznes godu ieguvis Toronto «Maple Leafs» uzbrucējs Nazems Kadri. Viņš četrās spēlēs guva četrus vārtus un divas reizes asistēja partneriem.

Pret Ņujorkas «Islanders» (7:1) viņš guva vārtus un reizi rezultatīvi piespēlēja, tad iemeta divas ripas pret Kolumbusas «Blue Jackets» (2:5), guva vārtus pret Otavas «Senators» (3:6) un asistēja partnerim uzvarā pret Karolīnas «Hurricanes» (4:0).

Šosezon viņš 58 spēlēs ir guvis 24 vārtus, kas ir viņa NHL karjeras rekords, kā arī atdevis 22 rezultatīvas piespēles.

Savukārt nedēļas trešās zvaigznes tituls ticis talantīgajam Konoram Makdeividam no Edmontonas «Oilers», kurš trīs spēlēs izcēlās ar diviem vārtiem un četrām piespēlēm, palīdzot komandai izcīnīt trīs panākumus.

Pret Arizonas «Coyotes» (5:2) viņš divas reizes asistēja partneriem, pret Filadelfijas «Flyers» (6:3) guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet pret Čikāgas «Blackhawks» (3:1) izcēlās ar precīzu metienu.

Makdeivids šosezon ir guvis 20 vārtus un atdevis 47 rezultatīvas piespēles, ar 67 punktiem 59 spēlēs būdams līgas rezultatīvākais spēlētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu