Bukarta vārtu guvums palīdz «Zlīn» tuvoties Čehijas čempionāta izslēgšanas turnīra zonai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zlin Press Jiří Zaňát

Vārtus Čehijas augstākās hokeja līgas mačā otrdien guva latviešu uzbrucējs Roberts Bukarts, kura pārstāvētā «Zlīn» komanda svinēja uzvaru un pietuvojās izslēgšanas turnīra zonai.

«Zlīn» viesos ar 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) pārspēja šosezon IIHF Čempionu līgā spēlējušo Vitkovices «Ridera» komandu un guva vien trešo panākumu pēdējās septiņās cīņās.

Savukārt Bukarts 81 sekundi pirms pamatlaika beigām uzstādīja cīņas gala rezultātu. Tāpat uzvarētājiem divus vārtus iemeta Davids Štjastnijs.

Bukarts laukumā pavadīja 15 minūtes un 25 sekundes, veicot piecus metienus pa vārtiem un bloķējot divus raidījumus, kā arī dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Latviešu uzbrucējs arī uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās.

Šosezon Bukarts 46 spēlēs guvis 17 vārtus un 17 reizes asistējis partneriem, ieņemot 16.vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Čehijas čempionāta līderpozīcijā ar 99 punktiem 48 mačos atrodas Libereces «Bīlī Tigrši» komanda, bet ceturtā ar 84 punktiem 48 spēlēs ir pašlaik savainotā uzbrucēja Andra Džeriņa pārstāvētā Hradeckrālovas «Mountfield» vienība, kamēr «Zlīn» ar 64 punktiem ieņem 11.pozīciju 14 komandu vidū, tikai par punktu atpaliekot no Plzeņas «Škoda».

Līdz regulārās sezonas beigām atlikušas vēl četras kārtas. Izslēgšanas sacensības pirmo sešu vietu ieguvējas sāks no ceturtdaļfināla, bet 7.-10.vietas ieguvējas vispirms spēkosies astotdaļfinālā.

Džeriņš janvāra izskaņā guva pleca traumu, kā dēļ viņš izlaidis iepriekšējās astoņas «Mountfield» spēles. Savukārt pats Hradeckrālovas klubs pagājušajā nedēļas nogalē pārtrauca četru panākumu sēriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu