Karsumam un Daugaviņam pa rezultatīvai piespēlei; Maskavas «Dinamo» sērijā panāk 2-0

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MIKHAIL METZEL / TASS

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums ceturtdien veica rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla mačā un palīdzēja viņa pārstāvētajai Maskavas «Dinamo» savā laukumā ar 3:2 (2:0, 0:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā pieveikt Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kuras sastāvā pie rezultatīvas piespēles tika arī Kaspars Daugaviņš.

Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām Maskavas klubs izvirzījies vadībā ar 2-0. Nākamie divi šīs sērijas mači jau notiks Ņižņijnovgorodā.

Šī dueļa pirmajā trešdaļā «Dinamo» izvirzījās vadībā ar 2:0, kad vispirms izcēlās Artjoms Fjodorovs, bet pēc tam vārtus iemeta arī Jūso Hietanens, kuram divu vārtu pārsvaru palīdzēja panākt Karsums. Jau otrā perioda otrajā minūtē Jevgēņijs Mozers vienus vārtus atguva, bet 52.minūtē Aleksandrs Frolovs, piedaloties arī Daugaviņa, līdzsvaroja rezultātu uz tablo.

Duelis līdz ar to turpinājās pagarinājumā, kura otrajā minūtē uzvaru mājiniekiem nodrošināja Andreja Kuteikina precīzais metiens.

Karsums šajā mačā nospēlēja 17 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem, nopelnīja četras soda minūtes, uzvarēja vienā no četriem iemetieniem un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Savukārt Daugaviņš šoreiz nospēlēja tieši 17 minūtes, pa šo laiku atzīmējoties arī ar diviem metieniem pa vārtiem, divām soda minūtēm, diviem zaudētiem iemetieniem, vienu bloķētu raidījumu un vienu spēka paņēmienu.

Abiem latviešu hokejistiem šie bija pirmie rezultativitātes punkti šīs sezonas Gagarina kausa izcīņā.

Arī šo komandu pirmais duelis šajā sērijā noslēdzās pagarinājumā, kad mača 93.minūtē Maskavas klubs izcīnīja uzvaru ar 1:0.

Tikmēr vēl divos Rietumu konferences ceturtdaļfināla otrajos mačos tika fiksēti graujoši rezultāti. Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA savā laukumā ar 7:2 (2:0, 3:1, 2:1) sagrāva Maskavas apgabala «Vitjaz», sērijā panākot 2-0. Uzvarētāju rindās divus vārtus šajā cīņā iemeta Jevgēņijs Ketovs.

Savukārt vēl vienā spēlē Jaroslavļas «Lokomotiv» savu skatītāju priekšā ar 7:2 (1:0, 4:0, 2:2) sagrāva Baltkrievijas klubu Minskas «Dinamo», arī sērijā panākot 2-0. Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Aleksandrs Loktionovs.

Vēl ceturtdien aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku «Jokerit» izbraukumā tiekas ar regulārajā čempionātā uzvarējušo Maskavas CSKA. Pirmajā mačā panākumu ar 4:2 izcīnīja CSKA.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka trešdien pirmajās Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlēs Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas «Admiral» ar 1:2 piekāpās Omskas «Avangard», pērnās sezonas čempione Magņitogorskas «Metallurg» ar 4:2 pārspēja Ķīnas komandu Pekinas «Kuņluņ Red Star», Kazahstānas klubs Astanas «Baris» viesos ar 5:3 uzveica Čeļabinskas «Traktor», bet Kazaņas «Ak Bars» ar 2:1 pārspēja Ufas «Salavat Julajev».

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu