Tampabejas «Lightning» aizmanījusi traumatisko vārtsargu Bišopu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas «Lightning», kura sistēmā atrodas latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, pamatvārtsargs Bens Bišops aizmainīts uz Losandželosas «Kings» vienību.

Pretī «Lightning» saņēmuši divus slovākus - 34 gadus veco vārtsargu Peteru Budaju un 19 gadus veco aizsargu Ēriku Černāku, kā arī divas izvēles zemākajās kārtās šī gada NHL draftā.

Līdz ar to sagaidāms, ka 30 gadus vecais Bišops kļūs par «Kings» otro vārtsargu aiz Džonatana Kvika, kurš nesen atgriezās pēc nopietnas traumas izārstēšanas.

Šosezon Bišops, kuru karjeras laikā regulāri mocījuši savainojumi, 32 spēlēs izcīnījis 16 uzvaras, vidēji ielaidis 2,55 ripas un atvairījis 91,1% metienu. Tikmēr visas karjeras laikā viņš NHL aizvadījis 19 «sausās» spēles, caurmērā ielaidis 2,32 vārtus un atvairījis 91,9% metienu. Amerikānis pārstāvējis arī Sentluisas «Blues» un Otavas «Senators» komandas.

Iepriekšējā sezonā Bišops bija viens no pretendentiem uz līgas labākā vārtsarga godu.

Tikmēr Budajs pēc Kvika traumas šosezon kļuva par «Kings» pirmo numuru, turklāt ar septiņām «sausajām» spēlēm viņš ir līgas dalītā pirmajā vietā. Šosezon slovāks 53 spēlēs ticis pie 27 uzvarām, bet vidēji savos vārtos ielaidis 2,12 ripas un atvairījis 91,7% metienu.

Savukārt Černāks tika uzskatīts par vienu no talantīgākajiem «Kings» nākotnes aizsargiem. Viņš 2015.gada draftā tika izvēlēts ar 43.numuru, bet pašlaik viņš aizvada savu otro sezonu Ontario hokeja līgā (OHL).

Latviešu vārtsargs Gudļevskis «Lightning» sistēmā spēlē jau ceturto sezonu, bet pa šo laiku NHL piedalījies tikai piecos mačos. Lielākoties latvietis spēlē Tampabejas vienības fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sirakjūsas «Crunch».

«Lighning» ar 60 spēlēs izcīnītiem 62 punktiem Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem 12.vietu, kamēr Atlantijas divīzijas ieskaitē tā ir sestajā pozīcijā, saglabājot teorētiskas izredzes iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

Tikmēr «Kings» ar 64 punktiem 61 spēlē arī vēl cīnās par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, ieņemot devīto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu