Miķelis Rēdlihs šajā pasaules čempionātā nepiedalīsies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Miķelis Rēdlihs savainojuma dēļ nepiedalīsies pavasarī gaidāmajā pasaules čempionātā, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Pašlaik 32 gadus vecais Rēdlihs janvārī iedzīvojās sarežģītā rokas pirksta lūzumā, kas viņam priekšlaicīgi lika beigt sezonu. Tagad kļuvis zināms, ka viņš nepārstāvēs Latvijas valstsvienību Vācijā un Francijā gaidāmajā pasaules čempionātā, kas notiks no 5. līdz 21. maijam.

Rēdlihs šosezon Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas «Dinamo» aizvadītajās 50 spēlēs guva deviņus vārtus un veica septiņas rezultatīvas piespēles, tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -14.

Uzbrucējs Latvijas valstsvienību pārstāvējis jau kopumā 11 pasaules čempionātos, kā arī trijās olimpiskajās spēlēs. Kopš 2005.gada jaunākais no brāļiem Rēdlihiem izlaidis tikai vienas meistarsacīkstes.

Tāpat Koziols sacīja, ka šobrīd vēl neesot skaidra situācija ap valstsvienības kapteini Kasparu Daugaviņu. Ņižņijnovgorodas «Torpedo» komandas uzbrucējs KHL Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē pret Maskavas «Dinamo» lauza roku, kas varētu apdraudēt arī viņa dalību pasaules čempionātā. Šobrīd ārsti vēl veicot darbu un drīzumā spriedīs par hokejista atveseļošanās laiku un iespējām palīdzēt izlasei.

Šajā sezonā Daugaviņš regulārajā turnīrā 47 spēlēs iemeta desmit vārtus un izpildīja 22 rezultatīvas piespēles, bet četrās Gagarina kausa cīņās izcēlās ar vārtu guvumu un divām piespēlēm.

Pasaules čempionātā Latvijas izlase Ķelnē A apakšgrupā tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu