Hārtlijs: Mēs uz čempionātu dosimies kā ģimene

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas hokeja izlase 26 spēlētāju sastāvā gatavošanos pasaules čempionātam sāka jau pirmdien. Sarunā ar medijiem mūsu komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs dalījās iespaidos par hokejistu pašreizējo gatavību un pasaules čempionāta mērķiem.

«Es biju patīkami pārsteigts,» pēc pirmā ledus treniņa sacīja Hārtlijs. «Spēlētāji izskatījās ļoti labi. Domāju, ka viņi būs nedaudz «ierūsējuši». Priekš pirmā treniņa esmu apmierināts.»

«Šobrīd galvenais uzdevums ir iepazīt citam citu. Es gribu iepazīt spēlētājus, bet viņi - izzināt treneru korpusu. Tas palīdzēs turpmākajā sadarbībā. Katru dienu pirms došanās uz ledus rīkojam sapulces. Tāpat šajā treniņnometnē būs arī kopīgi komandas pasākumi, kur varēs iepazīties ar ģimenēm. Mēs uz čempionātu dosimies kā ģimene, nevis tikai kā komanda,» skaidroja kanādiešu speciālists.

NHL Stenlija kausa ieguvējam Hārtlijam šī nav pirmā reize, kad viņš saskaras ar valodas barjerām. «Komunikācija ir ļoti vienkārša. Teikšu jums atklāti, kad strādāju par treneri Šveicē, kur ir daudz valodu, dažiem puišiem bija vajadzīgs nedaudz ilgāks laiks. Tomēr šeit viss ir ļoti vienkārši,» skaidroja Hārtlijs.

Pirms došanās atpakaļ uz Kanādu Hārtlijs noskatījās divas Rīgas «Dinamo» spēles un Latvijas kausa izcīņas finālu. «Tie bija aizraujoši mači ar lieliskām iespējām gūt vārtus. Esmu pārliecināts, ka faniem šie mači patika tikpat ļoti kā man.»

«Mums ir jāatrod pareizā ķīmija. Treniņnometnes laikā izlasei pievienosies vēl vairāki vadošie spēlētāji. Mūsu izaicinājums būs atrast šiem hokejistiem pareizās vietas. Šo divu mēnešu laikā man ir divi uzdevumi: pēc iespējas labāk sagatavot izlasi čempionātam un iemācīt jaunajiem spēlētājiem jaunas lietas.»

Diemžēl traumas dēļ čempionātam negatavosies Miķelis Rēdlihs. Traumēts ir arī Kaspars Daugaviņš un Krišjānis Rēdlihs, kurš individuāli strādā svaru zālē.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokeja izlase aizvadīs desmit pārbaudes spēles: pirmie pārbaudes mači ir paredzēti 1. un 2. aprīlī «Arēnā Rīga» ar Krievijas izlasi. Turpinājumā «Euro Hokey Challenge» turnīra ietvaros 7. un 8. aprīlī Daugavpilī Latvijas izlasei paredzētas divas spēles ar Baltkrieviju. 14. un 15. aprīlī izbraukumā pret Zviedriju, 21. un 22. aprīlī «Arēnā Rīga» ar Franciju. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 30. aprīlī un 1. maijā izbraukumā pret Vāciju.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo»), Gustavs Dāvis Grigals (HK «Rīga»).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi Rīgas «Dinamo»).

Uzbrucēji: Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs, Georgs Golovkovs (visi Rīgas «Dinamo»), Gatis Sprukts, Kirils Galoha, Frenks Razgals (visi HK «Rīga»), Toms Andersons (Thurgau, NLB, Šveice), Koba Jass, Sandis Zolmanis (abi HK «Kurbads»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu