Portāls: NHL, sastādot kalendāru, neņems vērā olimpisko spēļu turnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālā hokeja līga (NHL), sastādot nākamās 2017./2018. gada sezonas kalendāru, neņems vērā 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskās spēles, par līgas klubu ģenerālmenedžeru sanāksmē lemto vēsta organizācijas interneta mājaslapā «nhl.com».

Šonedēļ notikušajā NHL klubu ģenerālmenedžeru sanāksmē tika aizskarta arī nākamā gada februārī gaidāmās Olimpiādes tēma, taču nekādi konkrēti lēmumi netika pieņemti. Tomēr informācijas avoti liecina, ka līga, plānojot nākamās sezonas kalendāru, neplāno tajā iekļaut ar olimpiskajām spēlēm paredzēto pārtraukumu.

NHL nespēj vienoties ar Starptautisko Ledus hokeja federāciju (IIHF) un Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) par NHL spēlētāju līdzdalību Phjončhanas spēlēs.

NHL hokejisti olimpiskajās spēlēs ir piedalījušies iepriekšējās piecās Olimpiādēs, taču tagad NHL norāda, ka SOK nevēlas segt līgas spēlētāju ceļa un apdrošināšanas izdevumus, lai gan iepriekšējās piecās olimpiskajās spēlēs to darīja. Tāpat tiek norādīts, ka NHL vēlas lielāku skaidrību par spēlētāju un viņu viesu iespējamiem dzīves apstākļiem Dienvidkorejā.

Pēc ģenerālmenedžeru tikšanās NHL komisārs Gerijs Betmens žurnālistiem norādījis, ka situācijā par līgas spēlētāju došanos uz Phjončhanu nekādu jaunumu nav, tāpat kā nav plānota NHL vadības tikšanās ar SOK un IIHF pārstāvjiem.

«Nav pilnīgi nekādu jaunumu, savukārt lielākās daļas klubu vadības nostāja ir, ka NHL spēlētāju došanās uz olimpiskajām spēlēm atstātu pārāk negatīvu ietekmi uz NHL sezonu kopumā,» norādījis Betmens.

Viņš gan uzsvēris, ka situācija vēl var mainīties un NHL nav noteikusi kādu termiņu, kad būtu jāpieņem gala lēmums.

Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieki tika noteikti jau pēc 2015.gada pasaules čempionāta - četrgades prestižākajam notikumam automātiski kvalificējās astoņas labākās tā brīža IIHF ranga izlases Zviedrija, Somija, Kanāda, Krievija, ASV, Čehija, Šveice, Slovākija, kā arī sacensību rīkotāja Dienvidkoreja. Savukārt pārējās trīs komandas septembrī tika noskaidrotas trijos kvalifikācijas turnīros, ceļazīmes iegūstot Vācijai, Slovēnijai un Norvēģijai.

Latvijas izlase bija piedalījusies iepriekšējās četrās olimpiskajās spēlēs, tomēr šoreiz to aiz svītras atstāja Vācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu