Girgensons un «Sabres» turpina neveiksmju sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā sīvā cīņā viesos ar 3:4 (1:2, 1:1, 1:1) zaudēja vienai no līgas līderēm Kolumbusas «Blue Jackets» vienībai, turpinot neveiksmju sēriju.

«Sabres» cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas, bet pēdējos deviņos mačos Bufalo klubs ir uzvarējis tikai reizi. Iespēja pārtraukt neveiksmju sēriju «Sabres» vīriem būs jau sestdien, kad viņi atkal tiksies ar «Blue Jackets», taču jau savā laukumā.

Piektdien aizvadīto cīņu «Sabres» iesāka labi, jo jau trešajā minūtē Evans Rodrogess izvirzīja viesus vadībā. Tomēr turpinājumā labāka bija «Blue Jackets» komanda, kuras rindās pirmajā periodā izcēlās Deivids Savārs un Niks Folinjo.

Otrā perioda piektajā minūtē Džošs Džordžess atjaunoja līdzsvaru 2:2, gūstot savus pirmos vārtus vairāk nekā gada laikā, tomēr Sems Geigners pusotru minūti pirms otrā pārtraukuma skaitliskajā vairākumā atkal vadībā izvirzīja Kolumbusu. Līdzīgs scenārijs bija arī noslēdzošajā spēles daļā, jo vispirms 46.minūtē «Sabres» aizsargs Rasmuss Ristolainens panāca 3:3, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Būns Dženers guva «Blue Jackets» uzvaras vārtus, ļaujot komandai tikt pie trešā panākuma pēc kārtas.

Kolumbusas vienība izcīnīja 43.uzvaru sezonā, atkārtojot kluba rekordu, kuru uzstādīja 2013./2014.gada sezonā.

Girgensons spēlēja tieši 16 minūtes, pie rezultativitātes punktiem netiekot. Viņš reizi meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus, izpildīja divus spēka paņēmienus un uzvarēja astoņos no 18 iemetieniem, cīņu noslēdzot ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

«Blue Jackets» rindās jāizceļ vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš iepriekšējos trīs mačos bija palicis «sausā», taču šoreiz atvairīja 29 no 32 metieniem. Tas gan netraucēja Krievijas hokejistam tikt pie 36.uzvaras šajā sezonā, kas ir visas līgas labākais rādītājs.

Tikmēr «Sabres» vārtu vīrs Robins Lēners atvairīja 35 no 39 metieniem.

Savukārt par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts uzvaras vārtu autors Dženers.

Šosezon Girgensons 61 spēlē guvis sešus vārtus un atdevis septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -5, bet pēdējos septiņos mačos latvietis ar rezultativitāti nav izcēlies.

Austrumu konferences kopvērtējumā «Sabres» vienība ar 66 punktiem 68 spēlēs joprojām atrodas 13.pozīcijā. Savukārt Atlantijas divīzijā Bufalo komanda ir septītajā vietā.

Tikmēr «Blue Jackets» ar 92 punktiem 66 spēlēs ir Austrumu konferences otrajā vietā, tikai par trīs punktiem atpaliekot no līderes Vašingtonas «Capitals», kas ir pirmā arī visā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu