«Liepājas» hokejisti iekļūst Latvijas čempionāta pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts čempione hokejā «Liepāja» sestdien virslīgas čempionāta ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā cīņā mājās ar 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) uzvarēja hokeja skolas «Rīga» komandu, iekļūstot turnīra pusfinālā.

Sērijā līdz trīs uzvarām liepājnieki svinēja grūtu panākumu ar 3-2.

Izšķirošajā mačā «Liepājai» divus vārtus guva Egils Kalns, bet pa reizei precīzi bija Kristers Freibergs, Kārlis Ozoliņš un Leonards Rimjāns, kamēr Māris Diļevka atdeva trīs, bet Raimonds Tūbelis divas rezultatīvas piespēles.

Savukārt «Rīgas» rindās ar precīzu metienu izcēlās Artjoms Pankevičs.

Spēles rezultātu 13.minūtē vairākumā atklāja Kalns, taču piecas minūtes vēlāk Pankevičs atjaunoja neizšķirtu. Savukārt otrajā trešdaļā Ozoliņš un Freibergs, kurš izcēlās lielajā skaitliskajā vairākumā piecatā pret trim, panāca jau 3:1. «Rīgas» cerības uz izglābšanos izdzisa trešā perioda sākumā, kad neilgā laika sprīdī Kalns un Rimjāns nodrošināja mājiniekiem pārliecinošu panākumu.

Sīvajā sērijā liepājnieki divas reizes bija vadībā, uzvarot pirmajā (5:2) un trešajā spēlē (6:4), taču «Rīga» nepadevās un svinēja panākumus otrajā (2:1 pagarinājumā) un ceturtajā mačā (3:2).

Pusfinālā «Liepāja» tiksies ar regulārā čempionāta labāko komandu «Mogo».

Savukārt jau trešdien vietu pusfinālā nodrošināja «Zemgale»/LLU, kas sērijā ar 3-0 pārspēja Rīgas «Prizmu»'. Pusfinālā jelgavnieki tiksies ar Ogres «Kurbadu».

Pusfināla sēriju pirmās divas spēles risināsies otrdien un trešdien.

LETA jau ziņoja, ka «Mogo» un «Kurbads» kā pamatturnīra divas labākās komandas uzreiz tika pusfinālā. Savukārt trešā regulārajā čempionātā palika «Zemgale»/LLU, tālāk sekoja «Liepāja», «Rīga» un «Prizma», bet pēdējā vietā palikusī «Pārdaugava» izslēgšanas spēlēs netika.

Ceturtdaļfināla un pusfināla cīņas noritēs līdz kādas komandas trīs uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām. Virslīgā trešo vietu iegūst pusfinālā zaudējusī komanda, kurai ir augstāka vieta regulārajā turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti «Liepājas» hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja «Kurbadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu