Girgensona «Sabres» atspēlējas no trīs vārtu deficīta un pārtrauc neveiksmju sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionātā sīvā atspēlējās no trīs vārtu deficīta, pārtraucot ieilgušo zaudējumu sēriju.

«Sabres» ar 5:3 (0:3, 3:0, 2:0) savā laukumā apspēlēja vienu no līgas līderēm Kolumbusas «Blue Jackets». Bufalo komanda bija cietusi četrus zaudējumus pēc kārtas, bet iepriekšējos deviņos mačos Bufalo klubs bija uzvarējis tikai reizi.

«Blue Jackets» rindās pirmajā periodā izcēlās Davids Savārs, nesenais «Sabres» hokejists Niks Folinjo un dānis Olivers Bjorkstrands, bet pēc pārtraukuma «Sabres» vārtos Andeša Nilsona vietā stājās Robins Lēners, kurš turpinājumā tika galā ar visiem 24 metieniem.

Līdz otrā perioda izskaņai «Sabres» komandai rezultātu izlīdzināja Džeiks Makeibs, Mets Molsons un Sems Reinhārts, turklāt šajā trešdaļā vienība izcēlās gan pirmajā, gan noslēdzošajā minūtē. Uzvaras vārtus divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām iemeta Evanders Keins, bet piekto ripu Džeks Aikels jau ieraidīja tukšos vārtos.

Girgensons nospēlēja 11 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā izcēlās ar trim metieniem pa vārtiem un četriem spēka paņēmieniem. Latvietis uzvarēja trijos no pieciem iemetieniem, dueli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Bailīgs moments tika piedzīvots otrajā trešdaļā, kad «Blue Jackets» hokejistam Kemam Etkinsonam ar slidu uzkāpa pretinieku spēlētājs Markuss Folinjo. Etkinsons varēja atgriezties laukumā, kad viņam uz pleca tika uzliktas 17 šuves, tomēr Folinjo slida nebija tālu no konkurenta kakla.

Abas komandas tikās arī dienu iepriekš, kad viesos «Sabres» zaudēja ar 3:4. Kolumbusas vienība šosezon izcīnījusi 43.uzvaras un ir tikai viena panākuma attālumā no jauna kluba rekorda sasniegšanas.

Šosezon Girgensons 62 spēlēs guvis sešus vārtus un atdevis septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -6, bet pēdējos astoņos mačos latvietis ar rezultativitāti nav izcēlies.

Austrumu konferences kopvērtējumā «Sabres» vienība ar 68 punktiem 69 spēlēs joprojām atrodas 13.pozīcijā. Savukārt Atlantijas divīzijā Bufalo komanda ir septītajā vietā, bet no dalības izslēgšanas turnīrā tā gan jau atpaliek par astoņiem punktiem.

Tikmēr «Blue Jackets» ar 92 punktiem 67 spēlēs ir Austrumu konferences trešajā vietā, tikai par trim punktiem atpaliekot no līderes Vašingtonas «Capitals», kas ir pirmā arī visā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu