Rīgas «Dinamo» atkrīt divreiz zemāk Eiropas apmeklētības sarakstā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc ļoti neveiksmīgās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» Eiropas apmeklētības sarakstā atkritusi no 39. uz 75. pozīciju, vēsta Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).

Aizvadītajā sezonā rīdzinieku mājas spēles vidēji vēroja 4457 skatītāji. Vēl 2013./14. gada sezonā Rīgas «Dinamo» ar vidēji 8083 skatītājiem bija trīspadsmitā apmeklētākā komanda Eiropā, bet turpinājumā ik gadu tiek piedzīvoti kritieni.

2014./15. gada sezonā 5941 skatītāji lika atkrist uz 33. pozīciju, bet 2015./16. gada sezonā Latvijas komandas spēles vidēji apmeklēja 5780 skatītāji, kas komandai deva 39. vietu rangā

Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma priekšpēdējo, 28. pozīciju.

Tikmēr pirmo vietu sarakstā saglabājis Šveices augstākās līgas (NLA) klubs «Bern», kura mājas spēles caurmērā noraugās 16 399 skatītāji. «Bern» klubs ir apmeklētākais Eiropā jau 16 gadus pēc kārtas.

No sestās uz otro pozīciju pakāpusies KHL Baltkrievijas komanda Minskas «Dinamo» (vidēji 13 230 skatītāji), bet trešo pozīciju saglabājis Vācijas klubs Ķelnes «Haie» (12 662).

Minskas «Dinamo» komanda šā saraksta otrajā vietā bija arī aizpagājušajā sezonā, bet šoreiz no trijnieka izmetusi Vācijas vienību Berlīnes «Eisbaren», kas ar vidēji 12 052 apmeklētājiem atrodama ceturtajā vietā.

Savukārt Ķelne ir nozīmīga ar faktu, ka šogad kopā ar Parīzi tā uzņems pasaules čempionātu hokejā.

Sešinieku noslēdz KHL komanda Sanktpēterburgas SKA (vidēji 11 735 skatītāji) un Manheimas «Adler» no Vācijas (10 812).

Apmeklētākā komanda, kurā šosezon spēlēja kāds Latvijas hokejists, ir septītajā vietā esošā Artūra Kuldas pārstāvētā KHL vienība no Somijas Helsinku «Jokerit», kuras mačus vidēji vēroja 9610 apmeklētāji, bet tai uzreiz sarakstā ar 9214 skatītājiem seko Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Šveices vienība Cīrihes «ZSC Lions».

Tikmēr simtnieku ar vidēji 3693 skatītājiem noslēdz Mika Lipsberga un Artūra Mickēviča pārstāvētā Francijas komanda Lionas «Lions».

Visapmeklētākā līga Eiropā joprojām ir Šveices augstākais čempionāts jeb NLA, kur mačus caurmērā vēro 6882 skatītāji, kamēr otrajā vietā seko Vācijas augstākā līga jeb DEL (6198), bet KHL atrodas trešajā pozīcijā (6121).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu