Znaroks un SKA atvaļinājumā aizsūta Karsumu Maskavas «Dinamo»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo» komanda ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijas piektajā mačā, noslēdzot savu sezonu.

Maskavas komanda principiālā duelī ar 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) viesos piekāpās Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Sanktpēterburgas SKA vienībai, sērijā ciešot neveiksmi ar rezultātu 1-4. Līdz ar to visiem Latvijas hokejistiem šī KHL sezona ir noslēgusies.

Ceturtdienas spēlē abus vārtus SKA iemeta četru ar pusi minūšu laikā otrās trešdaļas beigās, kad izcēlās Ņikita Gusevs un Iļja Kovaļčuks.

Tikmēr SKA vārtsargs Miko Koskinens atvairīja visus 20 viesu metienus.

Karsums šoreiz nospēlēja 19 minūtes un septiņas sekundes, izceļoties ar sešiem spēka paņēmieniem un diviem metieniem pa vārtiem.

Šajā spēlē Maskavas «Dinamo» komandai veselības problēmu dēļ nevarēja palīdzēt galvenais treneris Sergejs Oreškins.

Zīmīgi, ka Maskavas «Dinamo» komanda uzvarēja šīs sērijas pirmajā mačā, bet pēc tam cieta četras neveiksmes pēc kārtas. SKA komanda Rietumu konferences finālā tikusi trešo gadu pēc kārtas un piekto reizi pēdējo sešu sezonu laikā.

Abu komandu duelis bija ļoti principiāls, jo savulaik Znaroks un Vītoliņš no 2010. līdz 2014.gadam kopā vadīja Maskavas «Dinamo», divas reizes izcīnot Gagarina kausu, bet pēc tam pusotru sezonu šo komandu trenēja Vītoliņš, bet Znaroks vienu sezonu bija konsultants.

Savukārt otrā Rietumu konferences pusfināla sērijā zaudējuma attālumā no sezonas beigām nonākusi regulārā čempionāta labākā komanda Maskavas CSKA. Ceturtdien CSKA ar 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) mājās piekāpās Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, un sērijā nokļuva iedzinējos ar 2-3.

Pirmajā trešdaļā «Lokomotiv» sastāvā vārtus iemeta Jegors Averins un Vladislavs Gavrikovs. Otrās trešdaļas izskaņā CSKA deficītu samazināja Andrejs Svetlakovs, bet visi turpmākie mājinieku mēģinājumi panākt vismaz neizšķirtu cieta neveiksmi.

«Lokomotiv» komandai šoreiz veselības problēmu dēļ nevarēja palīdzēt pamatvārtsargs Aleksejs Murigins un viņa vietā laukumā devās Aleksandrs Sudņicins, atvairot 38 no 39 pretinieku metieniem.

Sērijas sestā spēle ceturtdien jau risināsies Jaroslavļā.

Kā vēstīts, Austrumu konferencē ceturtdien kā pirmā finālu sasniedza pērnās sezonas Gagarina kausa ieguvēja Magņitogorskas «Metallurg», kas savā sērijā ar 4-0 pārspēja Astanas «Baris». Vēl vienā konferences pusfināla sērijā Kazaņas «Ak Bars» ar 3-1 ir priekšā Omskas «Avangard».

Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Maskavas «Dinamo» ar 4-1 uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. Tikmēr Sanktpēterburgas SKA ar 4-0 uzvarēja Maskavas apgabala «Vitjaz». Vēl Maskavas CSKA ar 4-0 pieveica Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku «Jokerit», bet Jaroslavļas «Lokomotiv» ar 4-1 uzvarēja Minskas «Dinamo».

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu