«ZSC Lions» noraida informāciju par Ķēniņa pāreju uz «Lausanne»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) komanda Cīrihes «ZSC Lions» noraidījusi vietējos medijos izskanējuši informāciju, ka vienības latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš varētu atstāt klubu un pāriet uz «Lausanne».

Piektdien šveiciešu portāls «lematin.ch» vēstīja, ka Ķēniņš vienojies par ilgtermiņa līgumu ar Šveices komandu «Lausanne». Vēlāk citi mediji to noliedza, taču kluba atbilde nesekoja.

Sestdien «ZSC Lions» sociālajā vietnē «Twitter» paziņoja, ka informācija par Ķēniņa pāreju uz Lozannas komandu nav patiesa.

Ķēniņš šo sezonu pavadīja Cīrihes «ZSC Lions» komandā, tomēr ar augstu rezultativitāti neizcēlās, 49 mačos regulārajā čempionātā un izslēgšanas turnīrā tiekot pie sešiem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

«ZSC Lions» komandai sezona noslēdzās ceturtdien, kad tā ceturtdaļfināla sērijā ar 2-4 piekāpās vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētajai «Lugano» vienībai. Tikmēr «Lausanne» pašlaik sasniegusi sacensību pusfinālu.

Regulārajā sezonā gan «ZSC Lions» guva otro vietu, bet «Lausanne» bija ceturtā labākā.

Iepriekšējās divas sezonas Ķēniņš spēlēja viņpus okeānam, jo viņam bija līgums ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras «Canucks», bet pagājušajā vasarā sportists nolēma atgriezties Eiropā.

Uz Ziemeļameriku Latvijas hokejists devās 2014.gada rudenī, taču sākumā «Canucks» pamatsastāvā nespēja iekļūt un sezonu sāka Vankūveras vienības fārmklubā Jūtikas «Comets», kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL). Tiesa, sezonas otrajā pusē viņš saņēma izsaukumu uz NHL, un pasaules labākajā līgā debitēja ļoti labi. Savā pirmajā sezonā NHL viņš aizvadīja 30 regulārā čempionāta spēles, kurās guva četrus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, tiekot pie negatīva lietderības rādītāja -2, bet Stenlija kausa izcīņā viņš piecos mačos izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī pozitīvu lietderību +2.

2015.gada vasarā hokejists ar «Canucks» noslēdza viena gada vienvirziena līgumu, taču sekojošā sezona Ķēniņam nebija pārāk veiksmīga, jo viņš «Canucks» sastāvā aizvadīja vien astoņus mačus, bet ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Savukārt «Comets» vienībā uzbrucējs 41 spēlē guva piecus vārtus un atdeva 18 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas spēlēs četros mačos veica divas rezultatīvas piespēles.

Pirms tam Ķēniņš jau kopš 2008.gada spēlēja tieši «ZSC Lions» sistēmā.

Ķēniņš Latvijas hokeja izlasei palīdzējis piecos pasaules čempionātos un 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu