«Zemgale»/LLU hokejisti panāk izšķirošo maču sērijā pret «Kurbadu»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

«Zemgale»/LLU komanda svētdien Latvijas hokeja virslīgas izslēgšanas turnīra pusfināla sērijas ceturtajā mačā savā laukumā ar 4:3 (2:0, 1:1, 1:2) pārspēja «Kurbadu», sērijā līdz trim panākumiem panākot neizšķirtu 2-2.

Šīs sērijas izšķirošā - piektā - spēle notiks otrdien «Kurbads» komandas laukumā.

«Zemgale»/LLU pirmo mača pusi aizvadīja lieliski, izvirzoties vadībā ar 3:0, kad pa vārtiem iemeta Romāns Ņekļudovs, Kristaps Legzdiņš un Kristaps Legzdiņš. Tomēr «Kurbads» šajā mačā spēja atjaunot intrigu, jo 35.minūtē Edgars Brancis vienus vārtus atguva, bet trešā perioda otrajā minūtē viesi īsā laikā panāca arī neizšķirtu, kad atzīmējās Toms Hartmanis un Koba Jass.

Tomēr Jelgavas komanda no jauna vadībā izvirzījās 46.minūtē, jo ripu «Kurbads» vienības vārtos iemeta Ivans Ribčiks, turklāt tie vēlāk izrādījās uzvaras vārti. Lai arī spēles izskaņā viesi centās radīt spiedienu uz mājinieku vārtiem, panākt neizšķirtu tomēr neizdevās.

Tikmēr otrā Latvijas pusfināla sērijā «Mogo» komandas uzbrucējs Rustams Begovs svētdien sērijas ceturtā mača nogalē guva divus vārtus, palīdzot rīdziniekiem viesos ar 5:4 (2:3, 1:0, 2:1) pārspēt pērnās sezonas čempioni «Liepāju», sērijā līdz trim uzvarām panākot neizšķirtu 2-2.

Šīs sērijas izšķirošā - piektā - spēle notiks otrdien «Mogo» laukumā.

Pusfināla ceturto spēli daudz sekmīgāk iesāka liepājnieki, pirmā perioda vidū 72 sekunžu laikā gūstot trīs vārtus. Ar precīziem metieniem Liepājas komandas rindās atzīmējās Marks Kaleinikovs, Māris Miezis un Martis Lavrovs. Tiesa, pēc piecām minūtēm «Mogo» bija jau atguvuši divus vārtus, kad izcēlās Edgars Kurmis un Pauls Zvirbulis.

Otrā perioda sākumā Raimonds Vilkoits panāca neizšķirtu, bet mača izšķirošie notikumi norisinājās pamatlaika beigās. Trīs minūtes pirms finālsvilpes Begovs izvirzīja vadībā «Mogo» komandu, bet pusotru minūti vēlāk viņš panāca jau 5:3. Lai gan Raimonds Tūbelis vienus vārtus atguva, tas netraucēja «Mogo» komandai svinēt uzvaru.

«Mogo» un «Kurbads» kā pamatturnīra divas labākās komandas uzreiz tika pusfinālā. Regulārajā čempionātā trešajā vietā palikusī «Zemgale»/LLU ceturtdaļfināla sērijā ar 3-0 droši pārspēja Rīgas «Prizmu», bet pagājušā gada čempione «Liepāja», kura ieņēma ceturto vietu, ceturtdaļfinālā daudz sīvākā cīņā tikai ar 3-2 apspēlēja «Rīgu».

Ārpus izslēgšanas turnīra palika «Pārdaugavas» komanda, kas 30 regulārās sezonas spēlēs savāca tikai vienu punktu.

Ceturtdaļfināla un pusfināla cīņas noritēs līdz kādas komandas trīs uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām. Virslīgā trešo vietu iegūst pusfinālā zaudējusī komanda, kurai bija augstāka vieta regulārajā turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti «Liepājas» hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja «Kurbadu».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu