«Ak Bars» sagrauj «Avangard» un iekļūst Austrumu konferences finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Kazaņas «Ak Bars» komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sērijas sestajā mačā savā laukumā ar 5:0 (1:0, 3:0, 1:0) sagrāva Omskas «Avangard», sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2.

Līdz ar to «Ak Bars» hokejisti Austrumu konferences finālā spēkosies ar pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Magņitogorskas «Metallurg».

Šī mača piektajā minūtē rezultātu atklāja «Ak Bars» hokejists Fjodors Malihins, tomēr pirmā perioda turpinājumā mājinieki vārtus vairs neguva. Ļoti veiksmīga viņiem padevās otrā trešdaļa, kad tās sākumā pa reizei izcēlās čehs Jirži Sekāčs un Artjoms Lukojanovs, bet 35.minūtē Vladimirs Tkačovs panāca jau 4:0.

«Avangard» vienībai tā arī neizdevās lauzt šīs cīņas gaitu, turklāt 54.minūtē Alberts Jaruļins guva mājinieku piektos vārtus.

Magņitogorskas «Metallurg» savā Austrumu konferences pusfināla sērijā ar 4-0 uzvarēja Astanas «Baris» no Kazahstānas.

«Ak Bars» par Gagarina kausa čempioni izdevās kļūt pirmajās divās KHL pastāvēšanas sezonās 2009. un 2010.gadā, kamēr Magņitogorskas klubs šo trofeju ieguvis 2014. un 2016.gadā.

Tikmēr Rietumu konferences finālā tiksies Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA un Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs. Konferences pusfinālā SKA ar 4-1 uzvarēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas «Dinamo», kamēr «Lokomotiv» ar 4-2 pārspēja regulārās sezonas uzvarētājus Maskavas CSKA.

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu