«Mogo» uzvar arī otrajā spēlē un finālsērijā panāk 2-0

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

«Mogo» hokejisti sestdien Latvijas čempionāta finālsērijas otrajā spēlē savā laukumā sīvā cīņā pēcspēles metienos ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Ogres «Kurbads» komandu, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Oļega Sorokina vadītā komanda no neveiksmes izglābās trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, bet pēc tam pēcspēles metienos lielisks bija «Mogo» vārtsargs Henrijs Ančs, kurš atvairīja visus trīs pretinieku «bullīšus», bet uzvaru mājiniekiem nodrošināja Andreja Smirnova precīzais metiens.

Rezultātu cīņas devītajā minūtē atklāja «Kurbads», precīzi metot Tomam Hartmanim, taču otrā perioda vidū «Mogo» atjaunoja neizšķirtu, kad ar metienu no zonas vidus Raimonds Vilkoits trāpīja zem vārtu pārliktņa.

Laukumā ritēja līdzīga cīņa, taču 52.minūtē «Kurbadam» otro reizi izdevās izvirzīties vadībā, jo pēc teicamas saspēles vārtus guva Sandis Zolmanis.

«Mogo» metās atspēlēties un trīs ar pusi minūtes pirms trešā perioda beigām pēc Agra Saviela metiena no zilās līnijas, šķita, ka ripa bijusi pretinieku vārtos, taču tiesneši ļoti strīdīgā epizodē tomēr lēma, ka vārti netika ieņemti. Tomēr vēl pēc 29 sekundēm «Mogo» hokejisti varēja līksmot, jo no pāris metriem ripu spēcīgi vārtu augšējā stūrī trieca Rūdolfs Prūsis.

Pamatlaikā un pēc tam sekojošajā desmit minūšu papildlaikā uzvarētājs tā arī netika noskaidrots, lai gan abām komandām bija vairākas teicamas iespējas izraut panākumu.

Savukārt «bullīšos» rezultatīvs bija pirmais izgājiens, kuru izmantoja Smirnovs, kamēr nākamajos piecos mēģinājumos labāki bija vārtsargi. «Kurbada» rindās savas iespējas neizmantoja Miks Komuls, Edgars Brancis un Hartmanis, bet «Mogo» rindās «bullīti» nerealizēja Ronalds Cinks un Krišs Lipsbergs.

LETA jau ziņoja, ka sērijas pirmajā spēlē piektdien «Mogo» uzvarēja ar 3:1.

Sērijas trešā spēle otrdien notiks Ogrē, kur abas komandas tiksies arī trešdien.

Abas komandas šosezon spēlēja arī Latvijas kausa izcīņas finālā, kurā dramatisku uzvaru pagarinājumā ar 3:2 svinēja «Mogo» hokejisti, otro gadu pēc kārtas izšķirošajā spēlē uzvarot tieši «Kurbadu».

«Kurbads» komanda Latvijas čempionāta finālā spēlē jau ceturto gadu pēc kārtas, taču visos trijos iepriekšējos gadījumos piedzīvoti zaudējumi. Savukārt «Mogo» pēc 2015.gadā izcīnītā čempiontitula pērn tika pie bronzas.

Ogrē bāzētās komandas Latvijas čempionāta finālos spēlējušas desmit reizes, bet allaž nācies samierināties ar sudrabu.

Zīmīgi, ka jau kopš 2011./2012.gada sezonas nevienai komandai pēc toreizējā Liepājas «Metalurga» nav izdevies izcīnīt titulus divus gadus pēc kārtas.

«Mogo» un «Kurbads» kā pamatturnīra divas labākās komandas uzreiz tika pusfinālā. Savukārt pusfinālā «Mogo» sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pārspēja pērnās sezonas čempioni «Liepāju», bet «Kurbads» ar tādu pašu rezultātu uzveica «Zemgale»/LLU hokejistus, kuri tika pie Latvijas čempionāta bronzas medaļām, jo pamatturnīrā bija augstāk par «Liepāju».

Pirms tam ceturtdaļfinālā regulārajā čempionātā trešajā vietā palikusī «Zemgale»/LLU ar 3-0 droši pārspēja Rīgas «Prizmu», bet «Liepāja», kura ieņēma ceturto vietu, ceturtdaļfinālā daudz sīvākā cīņā tikai ar 3-2 apspēlēja «Rīgu».

Ārpus izslēgšanas turnīra palika «Pārdaugavas» komanda, kas 30 regulārās sezonas spēlēs savāca tikai vienu punktu.

Ceturtdaļfināla un pusfināla cīņas noritēja līdz kādas komandas trīs uzvarām, savukārt fināls tiek aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti «Liepājas» hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja «Kurbadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu