ASV hokejisti piedraud boikotēt pasaules čempionātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

ASV hokejisti piedraudējuši boikotēt maijā gaidāmo pasaules čempionātu, ja netiks panākta vienošanās ar šīs valsts sieviešu izlasi, ziņo «USA Today».

Pašreizējās pasaules čempiones sieviešu hokejā - ASV izlases spēlētājas, nespējot vienoties ar savas valsts hokeja jumtorganizāciju «USA Hockey» par samaksu un atbalstu, sola nepiedalīties šā gada planētas meistarsacīkstēs, kas piedevām jau piektdien sāksies viņu dzimtenē.

Abām pusēm vēl joprojām nav izdevies vienoties, turklāt «USA Hockey» aizvadītajā nedēļas nogalē turpināja meklēt citas hokejistes, kuras varētu piedalīties pasaules čempionātā.

Tomēr «USA Today» ziņo: ja organizācija pasaules čempionāta komandu nokomplektēs ar rezerves spēlētājām, tas var novest pie ASV vīriešu izlases boikota maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, kas notiks Parīzē un Ķelnē.

Zīmīgi, ka ASV izlase A apakšgrupā paredzēta kā viena no Latvijas valstsvienības pretiniecēm.

«USA Hockey» pirmdien sasaukusi ārkārtas sanāksmi, lai diskutētu par sieviešu hokeja izlases jautājumu.

Ja tā arī netiks panākta vienošanās, pastāv arī lielāka iespējamība, ka Nacionālā hokeja līga (NHL) pieņems gala lēmumu nesūtīt savus hokejistus uz nākamgad gaidāmo Olimpiādi. Lai gan planētas spēcīgākās hokeja līgas spēlētāju izredzes spēlēt olimpiskajās spēlēs tāpat netiek vērtētas augstu, oficiāls lēmums vēl nav pieņemts.

Hokejistes vēlas, lai ar viņām «USA Hockey» slēgtu līgumu, tajā atrunājot arī atalgojuma jautājumus. Līdz šim ASV hokejistes no federācijas saņēma pa 1000 ASV dolāriem (920 eiro) mēnesī, taču tikai sešus mēnešus pirms olimpiskajām spēlēm.

ASV dāmu izlase ir uzvarējusi pēdējos trīs pasaules čempionātos, bet pēdējos septiņos šādos turnīros triumfējusi sešas reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu