SKA izrauj uzvaru pagarinājumā un nonāk uzvaras attālumā no KHL fināla

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA komanda pirmdien viesos emocionālā mačā svinēja uzvaru pagarinājumā pret Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, nonākot vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālā.

SKA viesos bija parāka ar rezultātu 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) Rietumu konferences finālā sērijā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-0.

Pirms šī mača tika paziņots, ka viens no SKA līderiem Pāvels Dacjuks traumas dēļ izslēgšanas spēlēs šosezon vairs nepiedalīsies, jo uzbrucējam veikta operācija. Tiesa, viņš nespēlēja jau arī pirmajos divos Rietumu konferences fināla mačos.

Rezultāts tika atklāts spēles 18.minūtē, kad precīzs bija «Lokomotiv» uzbrucējs Pāvels Kraskovskis, kurš skaisti apspēlēja pretinieku un ar nūjas neērto pusi raidīja ripu vārtos. Drīz vien SKA gaidīja vēl viens trieciens, jo somu vārtsargs Miko Koskinens guva traumu. Viņš nespēja turpināt maču, tāpēc viesu vārtos stājās Igors Šestjorkins.

Izlīdzinājumu SKA panāca spēles 52.minūtē, kad skaitliskajā vairākumā precīzs bija Ņikita Gusevs. Zīmīgi, ka viesi vairākumu ieguva pateicoties «Lokomotiv» galvenā trenera Alekseja Kudašova nesavaldībai. Viņš laukumā izsvieda ūdens pudeli, par ko mājinieki saņēma divu minūšu noraidījumu, bet Kudašovs tika izraidīts no rezervistu soliņa.

Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet mača liktenis izšķīrās cīņas 66.minūtē, kad SKA komandas straujā pretuzbrukumā precīzs bija Aleksandrs Barabanovs.

Sērijas ceturtā spēle trešdien atkal notiks Jaroslavļā.

SKA komanda Gagarina kausu izcīnīja 2015.gadā, kad to trenēja Vjačeslavs Bikovs, bet tagad ir vienas uzvaras attālumā, lai otro reizi iekļūtu KHL izslēgšanas spēļu finālā.

Austrumu konferences finālā pērnās sezonas čempione Magņitogorskas «Metallurg» pēc diviem mačiem ar 2-0 ir vadībā pret Kazaņas «Ak Bars». Magņitogorskas komanda uzvarēja abās mājas spēlēs, pirmajā izraujot uzvaru otrajā pagarinājumā ar 2:1, bet svētdien triumfējot ar 2:0.

SKA konferences pusfinālā ar 4-1 pārspēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas «Dinamo», bet «Lokomotiv» ar 4-2 pieveica regulārā čempionāta uzvarētāju Maskavas CSKA. Vēl pirms tam pirmajā kārtā SKA ar 4-0 uzvarēja Maskavas apgabala «Vitjaz», bet «Lokomotiv» ar 4-1 uzveica Minskas «Dinamo».

Tikmēr Austrumos «Metallurg» pusfinālā ar 4-0 pārspēja Astanas «Baris», bet «Ak Bars» ar 4-2 uzveica Omskas «Avangard».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu