ASV hokejistes tomēr neboikotēs pasaules čempionātu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

ASV izlases spēlētājas, kas ir pašreizējās pasaules čempiones hokejā sievietēm, panākušas vienošanos ar savas valsts hokeja jumtorganizāciju «USA Hockey» un neboikotēs dzimtenē gaidāmo pasaules čempionātu, kas sāksies jau piektdien.

Pašreizējās pasaules čempiones ilgu laiku nespēja vienoties ar «USA Hockey» par lielāku samaksu un atbalstu sieviešu hokejam, solot nepiedalīties šā gada planētas meistarsacīkstēs. Pēcāk viņām atbalstu izteica arī vīriešu izlase, kas draudēja nestartēt savā pasaules čempionātā, ja vienošanās netiks panākta.

«Šodien visas iesaistītās puses sanāca kopā un panāca kompromisu šā sporta veida labā,» izteicās «USA Hockey» prezidents Džims Smits. «Tagad virzīsimies uz priekšu, taču uz šo dienu atskatīsimies kā vienu no pozitīvākajām ASV hokeja vēsturē.»

«Mēs stingri pastāvējām uz to, kas ir pareizi, un «USA Hockey» mūs uzklausīja. Esmu lepna par savu komandu,» izteicās ASV izlases kapteine Megana Dagana.

Noslēgtās vienošanās finansiālā puse netiek publiskota, taču paredzams, ka tā paredz lielāku atbalstu sieviešu un meiteņu hokeja programmām, kā arī apjomīgākus iztikas līdzekļus hokeja izlasei.

Līdz šim ASV hokejistes no federācijas saņēma pa 1000 ASV dolāriem (920 eiro) mēnesi, taču tikai sešus mēnešus pirms olimpiskajām spēlēm.

Kamēr vienošanās vēl nebija noslēgta, «USA Hockey» meklēja rezerves hokejistes, kuras varētu piedalīties pasaules čempionātā, tomēr tik un tā liela daļa atteicās to darīt.

ASV dāmu izlase ir uzvarējusi pēdējos trīs pasaules čempionātos, bet pēdējos septiņos šādos turnīros triumfējusi sešas reizes.

Šā gada pasaules čempionāts sievietēm Mičiganas štata pilsētā Plimutā sāksies piektdien un ilgs līdz 7.aprīlim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu