«Kurbads» finālsērijas ceturtajā spēlē uzvar «Mogo» un neļauj pretiniekiem kļūt par čempioniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Kurbads"

Ogres «Kurbada» komanda Latvijas čempionāta finālsērijas ceturtajā spēlē savā laukumā ar 7:4 (1:1, 4:0, 2:3) pārspēja «Mogo».

«Kurbada» hokejisti tika pie pirmās uzvaras šajā sērijā, kur ar 3-1 vadībā ir «Mogo», kas trešdien neizmantoja iespēju kļūt par Latvijas čempioni.

Mača rezultātu pirmā 15.minūtē atklāja «Kurbada» uzbrucējs Juris Upītis, bet piecas sekundes pirms pirmā perioda beigām Andrejs Lavrenovs panāca izlīdzinājumu. Otrais puslaiks iesākās ar triecienu «Mogo» komandai, jo pēc sadursmes ar Kobu Jasu tikai uz nestuvēm laukumu spēja pamest rīdzinieku uzbrucējs un jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Daniels Riekstiņs. Jass saņēma noraidījumu līdz spēles beigām, turklāt laukuma saimniekiem bija jāspēlē piecas minūtes mazākumā.

Lielo mazākumu «Kurbads» izturēja, bet tam beidzoties Jānis Straupe izvirzīja vadībā mājiniekus. Savukārt perioda otrajā pusē «Kurbads» hokejisti divarpus minūšu laikā guva trīs vārtus, ar diviem precīziem metieniem izceļoties Rihardam Remiņam, bet ar vienu Tomam Blukam. Trešās trešdaļas otrajā minūtē, realizējot vairākumu, Edgars Kurmis vienus vārtus atguva, bet nedaudz vēlāk Rustams Begovs panāca 3:5.

Mājiniekiem, lai atjaunotu trīs vārtu pārsvaru, vajadzēja vien pusminūti, precīzi metot Tomam Zeltiņam, bet piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Andris Siksnis ar elegantu metienu vēlreiz samazināja «Mogo» deficītu līdz diviem vārtiem. Pusminūti pirms finālsvilpes «Mogo» komanda nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un Bruno Zabis pēdējā sekundē raidīja ripu tukšos vārtos, pieliekot punktu «Kurbada» uzvarai.

Sērijas piektā spēle notiks piektdien Rīgā. Ja būs nepieciešams sestais mačs, tas pirmdien norisināsies Ogrē, bet, ja čempions būs jānoskaidro izšķirošajā, septītajā, cīņā, tā pēc nedēļas notiks «Mogo» laukumā.

Sērijas pirmajā spēlē piektdien «Mogo» savā laukumā uzvarēja ar 3:1, dienu vēlāk apspēlēja pretiniekus pēcspēles metienu sērijā ar 3:2, bet trešajā mačā otrdien jau viesos vēlreiz svinēja panākumu ar 3:2.

Abas komandas šosezon spēlēja arī Latvijas kausa izcīņas finālā, kurā dramatisku uzvaru pagarinājumā ar 3:2 svinēja «Mogo» hokejisti, otro gadu pēc kārtas izšķirošajā spēlē uzvarot tieši «Kurbadu».

«Kurbads» komanda Latvijas čempionāta finālā spēlē jau ceturto gadu pēc kārtas, taču visos trijos iepriekšējos gadījumos piedzīvoti zaudējumi. Savukārt «Mogo» pēc 2015.gadā izcīnītā čempiontitula pērn tika pie bronzas.

Zīmīgi, ka jau kopš 2011./2012.gada sezonas nevienai komandai pēc toreizējā Liepājas «Metalurga» nav izdevies izcīnīt titulus divus gadus pēc kārtas.

«Mogo» un «Kurbads» kā pamatturnīra divas labākās komandas uzreiz tika pusfinālā. Savukārt pusfinālā «Mogo» sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pārspēja pērnās sezonas čempioni «Liepāju», bet «Kurbads» ar tādu pašu rezultātu uzveica «Zemgale»/LLU hokejistus, kuri tika pie Latvijas čempionāta bronzas medaļām, jo pamatturnīrā bija augstāk par «Liepāju».

Pirms tam ceturtdaļfinālā regulārajā čempionātā trešajā vietā palikusī «Zemgale»/LLU ar 3-0 droši pārspēja Rīgas «Prizmu», bet «Liepāja», kura ieņēma ceturto vietu, ceturtdaļfinālā daudz sīvākā cīņā tikai ar 3-2 apspēlēja «Rīgu».

Ārpus izslēgšanas turnīra palika «Pārdaugavas» komanda, kas 30 regulārās sezonas spēlēs savāca tikai vienu punktu.

Ceturtdaļfināla un pusfināla cīņas noritēja līdz kādas komandas trīs uzvarām, savukārt fināls tiek aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti «Liepājas» hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja «Kurbadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu