Haralds Vasiļjevs: Pusfināls bija iespējami augstākais sasniegums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

«Zemgale»/LLU hokejistiem Latvijas čempionāta pusfināls šosezon bija iespējami augstākais sasniegums, uzskata komandas galvenais treneris Haralds Vasiļjevs.

Patlaban 65 gadus vecais Vasiļjevs pēc vairāku gadu prombūtnes ārzemēs pirms šīs sezonas kļuva par «Zemgale»/LLU komandas galveno treneri.

Viņa vadībā jelgavnieki regulārajā čempionātā ieņēma trešo vietu, turklāt vēl dažas spēles pirms turnīra beigām atradās līgas līderpozīcijā. Savukārt izslēgšanas turnīrā «Zemgale»/LLU pusfinālā ar 2-3 piekāpās «Kurbada» hokejistiem.

«Man šī sezona Jelgavā bija diezgan interesanta un smaga. Gājām uz priekšu soli pa solim un beigās nokļuvām tur, kur varējām, kas laikam arī bija iespējami augstākais sasniegums. Mērķi vienmēr ir tie augstākie, taču ir jautājums, vai ir potenciāls to izdarīt,» aģentūrai LETA stāstīja Vasiļjevs.

Viņaprāt komanda parādījusi, ka tai vēl pietrūkst potenciāla.

«Mums vēl ir daudz darāmā, turklāt arī spēlētāji nav pārāk pazīstami. Mums ir, kur augt, esam jauna komanda ar spēlētājiem, kuri grib uzvarēt. Līdz ar to varam strādāt tālāk un pacelt līmeni. Ar aizvadīto sezonu esmu apmierināts,» vērtēja Vasiļjevs.

Pieredzējušais speciālists apmeklē arī finālsēriju, kuras ceturtajā spēlē «Kurbads» Ogrē trešdien ar 7:4 pārspēja «Mogo», kas sērijā atrodas vadībā ar 3-1.

«Nevar zināt, vai «Kurbads» ir ceļā uz sērijas laušanu, jo nevienai komandai ceturtajā spēlē nebija pārsvara. Vienību izpildījumā bija ļoti rupjas kļūdas. «Mogo» neizmantoja savas iespējas, kad spēlēja lielajā vairākumā, nevarēja iemest pat tukšos vārtos. Pēcāk spēle pārgāja «Kurbada» rokās, vārtsargi arī nenospēlēja tā, kā vajadzētu. Šīs sērijas favorīts ir skaidrs. Tā ir komanda, kas regulārajā čempionātā bija pirmajā vietā - «Mogo»,» secināja Vasiļjevs.

Vasiļjevs pērn augustā negaidīti atgriezās Latvijas izlases galvenā trenera amatā, vadot valstsvienību 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Pēc tam Latvijas izlase ilgstoši bija bez galvenā trenera, bet decembra beigās šajā postenī tika apstiprināts Bobs Hārtlijs.

«Izmaiņas izlasē varēs novērtēt tad, kad sāksies spēles. Tad arī sapratīs, pie kā vēl nepieciešams piestrādāt. Tagad nevar pateikt, vai treneris kaut ko dara pareizi, vai nepareizi. Lai katrs dara, kā viņš domā, un pēc tam tas tiks izvērtēts. Novēlu izlasei aizvadīt labu pasaules čempionātu, lai Latvijas līdzjutēji būtu iepriecināti, kā arī, lai spēlētāji būtu labā sportiskajā formā un par iespējami augstāku vietu atdotu no sevis visu,» atzīmēja Vasiļjevs.

Vasiļjevs Latvijas izlasi vadīja arī 2000. un 2001.gados pasaules čempionātos, izcīnot attiecīgi astoto un 13.vietu. Vasiļjeva vadībā Latvijas valstsvienība 2000.gada 5.maijā Sanktpēterburgā izcīnīja vēsturisku uzvaru 3:2 pār mājinieci Krieviju.

Tāpat viņš karjeras laikā trenējis Vācijas augstākās līgas (DEL) komandu Krēfeldes «Pinguine», Dortmundes vienību EHC un Latvijas klubu «Rīga 2000», bet pirms došanās uz Jelgavu Latvijas speciālists strādāja Austrijas kluba Grācas «99ers» sistēmā ar U-18 vecuma jauniešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu