NHL komisārs: Būtu lieliski, ja olimpiskais turnīrs notiktu vasarā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komisārs Gerijs Betmens izteicies, ka līga darījusi visu iespējamo, lai NHL hokejisti piedalītos 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, taču kopsaucēju nav izdevies panākt. Viņš būtu gandarīts, ja olimpiskais hokeja turnīrs notiktu vasarā.

NHL vadība paziņoja, ka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs NHL hokejisti nepiedalīsies. NHL nespēja vienoties ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) un Starptautisko Ledus hokeja federāciju (IIHF) par finansiālajiem nosacījumiem.

«NHL klubi nevēlējās piedalīties olimpiskajās spēlēs. Mēs par to runājām vairākus mēnešu, varbūt pat veselu gadu. Viss, ko izdarījām, to apstiprināja,» izdevumam «Sportsnet Canada» sacīja Betmens.

Nožēlu par NHL lēmumu paudis IIHF vadītājs Renē Fāzels, kurš līdz pēdējam brīdim cerējis, ka vienošanās tiks panākta.

Betmens noraidīja kritiku, ka NHL necenšas iziet starptautiskā arēnā. «Pazaudēt trīs nedēļas ik reizi četros gados nav tas, ko mums vajadzētu,» teica NHL komisārs. «Mēs organizējam mačus Zviedrijā un Ķīnā. Ir daudz iespēju iziet starptautiskā līmenī, kas neliktu mums pārtraukt sezonu tās vidū, lai tikai varētu doties uz olimpiskajām spēlēm.»

«Ja SOK pārceltu olimpisko turnīru uz vasaru, tas būtu lieliski. Mēs priecātos par savu spēlētāju dalību Olimpiādes spēlēs, jo tas neietekmētu sezonu,» skaidro Betmens. «Dalība olimpiskajās spēlēs mums neko nedod.»

Olimpiskais hokeja turnīrs Phjončhanā risināsies no 10. līdz 25. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu