«Kurbada» treneris Ostošovs: Bijām pieraduši katru spēli aizvadīt kā pēdējo

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ogres «Kurbada» hokejisti, kuri Latvijas čempionāta finālsērijā nonāca iedzinējos ar 0-3, bet pēc tam uzvarēja četrus mačus pēc kārtas, bija pieraduši katru spēli aizvadīt kā pēdējo, uzsver ogrēniešu galvenais treneris Pēteris Ostošovs.

«Kurbads» trešdien Latvijas čempionāta finālsērijas izšķirošajā - septītajā - spēlē viesos ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pārspēja «Mogo» vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3.

«Uz šo spēli jau gājām ar pārliecību, jo bijām pieraduši katru spēli aizvadīt kā pēdējo. Tomēr maču sākām vāji un Mārtiņa Raituma drošā spēle vārtos neļāva «Mogo» aiziet vadībā. Pārtraukumā ģērbtuvē nomierinājāmies un jau otro periodu spēlējām labāk, izvirzījāmies vadībā, kaut vārti bija kuriozi,» pēc mača teica Ostošovs.

Arī pēc otrā perioda ģērbtuvē hokejisti bijuši mierīgi, taču trešā trešdaļa iesākās ar zaudētiem vārtiem.

«Pirmajā nomaiņā ielaidām vārtus. Tad sākās raksturs, un šoreiz tomēr beigās paveicās mums pretēji citām reizēm. Par to man liels prieks,» atzīmēja Ostošovs.

«Kurbada» galvenais treneris pēc trešās zaudētās spēles sērijā teica, ka nav tāda vārda kā «neiespējami».

«Kāpēc gan neticēt uzvarai sērijā, jo mēs joprojām elpojām. Lūzuma punkts bija Ogrē ceturtajā spēlē, kad izturējām piecas minūtes mazākumā un uzreiz guvām vārtus. Tad lauzām sēriju,» atzīmēja Ostošovs.

Savukārt «Mogo» galvenais treneris Oļegs Sorokins teica, ka šis bija viens no interesantākajiem čempionātiem.

«Bija bauda trenēt. Finālā izvilkt no 0-3, cepuri nost «Kurbada» puišiem, es acīmredzot pie 3-0 nespēju atrast pareizos vārdus, kaut visi apzinājāmies, ka vēl viena spēle tāpat jāuzvar. Par šodienas maču esmu gana lepns, žēl, ka mums nekrita, bet arī pretinieks daudz ko neļāva,» skaidroja Sorokins.

Kā zaudējuma iemeslu viņš min komandas psiholoģisko nesagatavotību.

«Pie rezultāta 3-0 psiholoģiski jūties komfortabli un viens no galvenajiem iemesliem ir galvā, tomēr abas komandas meistarības ziņā ir ļoti līdzīgas - mēs nenospēlējām spēles līdzeni, jo bija kāpumi, bija kritumi. Šodien puiši bija ļoti labi noskaņojušies, bet to vajadzēja nedaudz agrāk,» secināja Sorokins.

Lielākā tiesa no virslīgas hokejistiem un treneriem ikdienā strādā algotu darbu.

«Arī šodien vairāki čaļi bija darbā, turklāt varbūt tas pat ir labi, jo rutīna ir rutīna. Mācība mums ir, ka «play-off» nav 0-3, bet ir ik pa vienai spēlei un jādomā, ka jāuzvar šodien. Mums pie šīs pēdējās uzvaras neizdevās tikt,» teica Sorokins.

«Arī es šodien biju darbā. Čaļi sakārto lietas tā, lai ātrāk var atbrīvoties un sagatavoties spēlei, bet neviens neteica, ka būs viegli,» piebilda Ostošovs.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts «Kurbada» uzbrucējs Toms Hartmanis.

«Lielākās problēmas mums sagādāja Hartmanis, Sandis Zolmanis, kā arī vārtsargi, jo nespējām gūt vārtus. Hartmanis aizvadīja stabilu sēriju. Mums labākie bija Rustams Begovs, Rūdolfs Prūsis un Edgars Kurmis, bet tomēr nedaudz pietrūka enerģijas, lai izvilktu sēriju,» izcēla Sorokins.

Tikmēr Ostošovam lielākās galvassāpes sarūpēja Henrijs Ančs, Elviss Želubovskis un Prūsis.

«Viņi mums sagādāja zaudētās spēles, bet jāsaka, ka līdz galam beigās tomēr nenospēlēja. Beigās neviens no viņiem neizvilka «Mogo»,» teica Ostošovs.

«Kurbads» komanda Latvijas čempionāta finālā spēlēja jau ceturto gadu pēc kārtas, taču visos trijos iepriekšējos gadījumos piedzīvoti zaudējumi. Savukārt «Mogo» pēc 2015.gadā izcīnītā čempiontitula pērn tika pie bronzas.

Ar Ogri saistītās komandas Latvijas čempionāta finālos spēlējušas 11 reizes, bet tikai «Kurbads» vienība spējusi izcīnīt titulu, tādējādi laužot šīs pilsētas otrās vietas lāstu.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti «Liepājas» hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja «Kurbadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu