Apsītes sniegums palīdz Latvijas sieviešu hokeja izlasei uzvarēt arī otrajā PČ spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.iihf.com

Pateicoties lieliskam Kristiānas Apsītes sniegumam vārtos, Latvijas sieviešu hokeja izlase svētdien Polijā izcīnīja uzvaru arī pasaules čempionāta (PČ) pirmās divīzijas B grupas turnīra otrajā spēlē. Latvijas izlase ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) apspēlēja Ķīnu.

Pirmajā trešdaļā vienīgos vārtus iemeta Līga Miljone, kurai tas bija jau ceturtais precīzais metiens divos mačos, un Latvija bija priekšā ar 1:0, kaut metienu attiecībā zaudēja ar 3:11.

Nākamos divus vārtus iemeta ķīnietes, tomēr otrās trešdaļas beigās Jūlija Mihejenko panāca 2:2. Izšķirošajā periodā latvietes izturēja divus mazākumus un priekšpēdējā minūtē, pašām spēlējot vairākumā, Latvijai uzvaru izrāva Ieva Pētersone.

Visā mačā Latvijas izlase izpildīja vien desmit metienus pa vārtiem, kamēr pretinieces atbildēja ar 32 raidījumiem, lieliski nospēlējot Apsītei. Savukārt par labāko spēlētāju mačā Latvijas izlasē tika nosaukta Miljone.

Kā vēstīts, sacensību pirmajā mačā sestdien Lolitas Andriševskas trenētā Latvijas izlase ar rezultātu 4:1 pieveica Itāliju, «hat-trick» iemetot Līgai Miljonei, kuras mamma Inese Geca-Miljone daudzus gadus bija valstsvienības līdere, bet tagad ir Andriševskas palīdze uz komandtiltiņa. Šajā cīņā Apsīte vārtos atvairīja 52 no 53 metieniem.

Tikmēr Ķīna pirmajā mačā ar 2:0 pieveica Kazahstānu. Tāpat sestdien panākumu guva Slovākija, kas ar 7:2 pārspēja Poliju.

Turpinājumā Latvijai otrdien būs duelis ar Kazahstānu, trešdien notiks spēkošanās ar Poliju, bet turnīra noslēgumā Latvija piektdien spēkosies ar Slovākiju.

Ceļazīmi uz pirmās divīzijas A grupu, kas ir otrs spēcīgākais līmenis pasaulē, iegūs turnīra uzvarētāja, bet pēdējās vietas ieguvēja izkritīs uz otrās divīzijas A grupu.

Iepriekšējā turnīrā Latvijas hokejistes piedalījās decembrī, kad 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīrā tikās ar šī gada pasaules čempionāta pretiniecēm itālietēm un ķīnietēm, kā arī francūzietēm. Itālietēm tika ciests zaudējums 2:3, bet Ķīna uzveikta par 4:2. Pēc tam piedzīvotais zaudējums 1:8 Francijai liedza iekļūt izšķirošajā kvalifikācijas kārtā.

Latvijas izlase uz Poliju devās 22 hokejistu sastāvā. Lielāko daļu no valstsvienības sastāva veido Latvijas čempiones «Laimas» spēlētājs, bet izlasei palīdzēs arī leģionāres Anna Kubliņa («Naiset», Somija), Agnese Apsīte (Bērnsvilas vidusskola, ASV), Karīna Aņismova («Odense», Dānija) un Līga Miljone («Leksands», Zviedrija). Tiesa, traumu dēļ izlasei nepalīdzēs potenciālās līderes Iveta Koka un Ilze Bičevska, kuras ir Miljones komandas biedrenes.

Latvijas izlase pirmās divīzijas B grupā spēlē otro gadu pēc kārtas. Pērn latvietes palika otrās.

Savukārt 2015.gadā sieviešu izlase palika pēdējā pirmās divīzijas A grupā, līdz ar to noslīdot grupu zemāk. Arī 2013.gadā Latvija izkrita no pirmās divīzijas A grupas, tomēr nākamajā gadā triumfēja Ventspilī notikušajās pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas sacensībās, iegūstot iespēju atgriezties līmeni augstāk.

Latvijas sieviešu hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā:

vārtsardzes - Kristāna Apsīte («Laima»), Evelīna Nikolajeva («L&L»);

aizsardzes - Aija Apsīte, Beāte Žagare, Laila Dekmeijere-Trigubova, Ilva Ivaškina, Olita Liepiņa, Ilze Kronberga (visas – «Laima»), Anna Kubliņa («Naiset», Somija), Elīza Platā («L&L»);

uzbrucējas - Kristena Stengreviča, Jūlija Mihejenko, Baiba Kurme, Ivita Krūmiņa, Madara Lāce (visas – «Laima»), Ilona Ābola («Laima juniors»), Ieva Pētersone, Elizabete Laima Lukaševiča, Anna Katrīna Lagzdiņa (visas - «L&L»), Agnese Apsīte (Bērnsvilas vidusskola, ASV), Līga Miljone («Leksands», Zviedrija), Karīna Aņismova («Ostende», Dānija).

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu