Pasaules hokeja čempionāta saimniece Francija pārbaudes spēle uzveic Šveici

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

. Gaidāmā pasaules hokeja čempionāta viena no saimniecēm Francija svētdien pārbaudes spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā apspēlēja spēcīgo Šveici.

Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros notikušajā spēlē uzvaras vārtus pagarinājumā pēc 27 sekundēm iemeta Stefāns da Kosta no spēcīgās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Maskavas CSKA.

Abas komandas tikās arī dienu iepriekš, kad Šveice svinēja panākumu ar 4:3 (1:1, 3:2, 0:0), uzvaras vārtus otrās trešdaļas izskaņā gūstot Koudijam Almonam.

Kā vēstīts, piektdien par Francijas hokeja čempionu, pārstāvot Gapas «Rapaces» komandu, kļuva latviešu aizsargs Kristaps Bazevičs.

Divu Latvijas izlases gaidāmo pretinieču duelī Slovākija sestdien ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) atkārtoti pieveica Dāniju, turklāt duelis noslēdzās ar identisku rezultātu kā abu vienību pirmajā mačā ceturtdien. Šoreiz pa vieniem vārtiem iemeta Tomāšs Hrnka un Andrejs Kudrna, bet Slovākijas vārtsargs Jūliuss Hudāčeks atvairīja 17 pretinieku raidījumu.

Tikmēr Norvēģija savā laukumā ar 5:2 (0:0, 3:2, 2:0) apspēlēja Vāciju, kas arī būs Latvijas pretiniece pasaules meistarsacīkstēs. Šeit divas dienas iepriekš pirmajā mačā norvēģi bija labāki ar 5:1.

Rezultatīvākais ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm sestdien bija Kens Andrē Ūlimbs.

Kā vēstīts, Latvijas izlase sestdien ar 0:3 kapitulēja Baltkrievijai, ko dienu pirms tam pārspēja ar 1:0.

Pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta izlases parasti aizvada EHC ietvaros. Pēc pirmās nedēļas nogales turnīra galvgalī ar sešiem punktiem divos mačos ir Norvēģija un Slovākija, bet Latvija ar trim punktiem ieņem piekto vietu starp komandām, kas jau iesaistījušās sacensībās.

Turpinājumā Latvijai ieplānotas spēles arī ar Zviedriju, Franciju un Vāciju.

Maijā gaidāmajā pasaules čempionātā A apakšgrupā Latvijas izlase Ķelnē tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju. Savukārt B grupā Parīzē savā starpā spēkosies Kanāda, Somija, Čehija, Šveice, Baltkrievija, Norvēģija, Francija un Slovēnija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu