Merzļikins: Mums ar Hārtliju ir līdzīga mentalitāte, jo abi nemākam zaudēt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam ir mērķis un viņš zina, ko vēlas sasniegt, uzskata valstsvienības vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš otrdien aizvadīja pirmo treniņu ar komandas biedriem, sākot gatavoties pasaules čempionātam.

Latvijas izlase turpina gatavoties maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, kur Boba Hārtlija vadītā valstsvienība Ķelnē A apakšgrupā spēlēs pret Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

«Esmu priecīgs atgriezties izlasē un satikt komandas biedrus. Kopš pēdējās reizes ir vērojamas lielas izmaiņas, tāpēc tas ir papildus stimuls būt šeit,» Merzļikina teikto pēc treniņa citē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Merzļikins marta beigās noslēdza dalību Šveices čempionāta izslēgšanas spēlēs, kur viņa pārstāvētā «Lugano» komanda pusfināla sērijā ar 1-4 zaudēja «Bern» komandai. Abas komandas pērn tikās arī Šveices čempionāta finālā, kurā arī pārāka bija galvaspilsētas komanda.

«Pirmajā treniņā atkal vajadzēja pierast pie formas. Iepriekšējo reizi slidoju pirms divām nedēļām, jo nebija iespējas trenēties Lugāno. Taču vēl pāris treniņi un būs labi,» norādīja vārtsargs.

Merzļikins neslēpa, ka viņam paticis trenēties Hārtlija vadībā. «Nedaudz no rīta parunājāmies. Var redzēt, ka viņam ir savs mērķis un viņš zina, ko grib un darīs visu, lai to sasniegtu. Šajā ziņā mēs ar viņu saprotamies. Domāju, ka viņam ir līdzīga mentalitāte kā man, jo es arī nemāku zaudēt. Vai nu tu uzvari kā čempions vai arī tu zaudē kā čempions,» savos uzskatos dalījās Latvijas hokejists.

Viens no Hārtlija palīgiem ir Žaks Klutjē, kurš pats savulaik bijis vārtsargs, tāpēc arī treniņos papildus strādā tieši ar ripu ķērājiem. «Ar Klutjē vairāk pavadīju laiku. Var redzēt, ka viņš saprot vārtsargu lietas un sniedz noderīgus padomus,» bilda Merzļikins, kurš uzteica arī izlasei nodrošinātos darba apstākļus. «Līmenis ir līdzīgs NHL. Treneru attieksme, viss, kas nepieciešams, lai sagatavoties spēlēm mums ir. Pašam tikai jāspēlē un jāparāda sevi no labākās puses.»

Merzļikins šosezon Lugano" komandā aizvadīja ceturto pilno sezonu, kurā viņš regulārajā čempionātā aizvadīja 41 maču, ielaižot 2,89 ripas spēlē un atvairot 91,6% metienu, savukārt "play-off" izcīņā viņš 11 cīņās ielaida 2,29 ripas mačā un atvairīja 93,3% metienu.

Ceļā uz pusfinālu «Lugano» ar 4-2 uzvarēja Ronalda Ķēniņa pārstāvēto Cīrihes «ZSC Lions» komandu.

Merzļikins pērn Latvijas izlases rindās debitēja pasaules čempionātā Maskavā, turnīra gaitā kļūstot par valstsvienības pirmo vārtsargu. Viņš piedalījās arī septembrī Rīgā notikušajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kur Latvijas izlase gan netika pie ceļazīmes uz 2018.gada Olimpiādi Dienvidkorejā.

Ceturtdien Merzļikins atzīmēs savu 23 dzimšanas dienu. Viņu 2014.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta trešajā kārtā ar 76.numuru izvēlējās Kolumbusas «Blue Jackets» komanda, taču vārtsargs pirms šīs sezonas pagarināja līgumu ar «Lugano» līdz 2018./2019.gada sezonas beigām.

Latvijas izlases treniņos piedalās arī vārtsargi Ivars Punnenovs un Jānis Kalniņš, kuri līdz šim pasaules čempionātos vēl nav debitējuši.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu