Latvijas hokejistes cieš dramatisku zaudējumu PČ pirmās divīzijas B grupas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas sieviešu hokeja izlase otrdien Polijā notiekošā pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas trešajā spēlē ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:2) piekāpās Kazahstānas valstsvienībai.

Latvijas komandas labā vienīgos vārtus šajā mačā guva Ieva Pētersone.

Pirmajā trešdaļā nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās, taču 25.minūtē Latviju vairākumā izvirzīja Pētersone. Pēc tam kādu laiku rezultāts vairs nemainījās 51.minūtē izlīdzinājumu panāca Araja Šegebejeva.

Lai arī šķita, ka abu izlašu duelis varētu turpināties pagarinājumā, tas nenotika, jo 68 sekundes līdz pamatlaika beigām uzvaras vārtus Kazahstānai vairākumā guva Gaļja Nurgulajeva.

Līdz ar to Latvijas hokejistes cietušas pirmo zaudējumu turnīrā.

Lolitas Andriševskas trenētā Latvijas izlase turnīru piektdien sāka, ar 4:1 uzvarot Itāliju un trīs vārtus gūstot uzbrukuma līderei Līgai Miljonei, bet pēc tam ar 3:2 tika pārspēta Ķīna.

Līdz ar to par grupas līderi ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trīs mačos kļuvusi Slovākija, kas pērn izkrita no A grupas. Seši punkti ir Latvijai, bet ar četriem seko Kazahstāna. Ceturtā ar Ķīna, bet divus punktus divos mačos ieguvusi Polija. Savukārt Itālija divās spēlēs ir bez punktiem.

Pēc otrdienas spēles Latvija turpinājumā trešdien tiksies ar Poliju, bet turnīra noslēgumā piektdien spēkosies ar Slovākiju.

Ceļazīmi uz pirmās divīzijas A grupu, kas ir otrs spēcīgākais līmenis pasaulē, iegūs turnīra uzvarētāja, bet pēdējās vietas ieguvēja izkritīs uz otrās divīzijas A grupu.

Iepriekšējā turnīrā Latvijas hokejistes piedalījās decembrī, kad 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīrā tikās ar šī gada pasaules čempionāta pretiniecēm itālietēm un ķīnietēm, kā arī francūzietēm. Itālietēm tika ciests zaudējums 2:3, bet Ķīna uzveikta par 4:2. Pēc tam piedzīvotais zaudējums 1:8 Francijai liedza iekļūt izšķirošajā kvalifikācijas kārtā.

Latvijas izlase uz Poliju devās 22 hokejistu sastāvā. Lielāko daļu no valstsvienības sastāva veido Latvijas čempiones «Laimas» spēlētājs, bet izlasei palīdzēs arī leģionāres Anna Kubliņa («Naiset», Somija), Agnese Apsīte (Bērnsvilas vidusskola, ASV), Karīna Aņismova («Ostende», Dānija) un pērnā gada čempionāta komandas uzbrukuma līdere Līga Miljone («Leksands», Zviedrija). Tiesa, traumu dēļ izlasei nepalīdzēs potenciālās līderes Iveta Koka un Ilze Bičevska, kuras ir Miljones komandas biedrenes.

Latvijas izlase pirmās divīzijas B grupā spēlē otro gadu pēc kārtas. Pērn latvietes palika otrās.

Savukārt 2015.gadā sieviešu izlase palika pēdējā pirmās divīzijas A grupā, līdz ar to noslīdot grupu zemāk. Arī 2013.gadā Latvija izkrita no pirmās divīzijas A grupas, tomēr nākamajā gadā triumfēja Ventspilī notikušajās pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas sacensībās, iegūstot iespēju atgriezties līmeni augstāk.

Latvijas sieviešu hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā:

vārtsardzes - Kristāna Apsīte («Laima»), Evelīna Nikolajeva («L&L»);

aizsardzes - Aija Apsīte, Beāte Žagare, Laila Dekmeijere-Trigubova, Ilva Ivaškina, Olita Liepiņa, Ilze Kronberga (visas – «Laima»), Anna Kubliņa («Naiset», Somija), Elīza Platā («L&L»);

uzbrucējas - Kristena Stengreviča, Jūlija Mihejenko, Baiba Kurme, Ivita Krūmiņa, Madara Lāce (visas – «Laima»), Ilona Ābola («Laima juniors»), Ieva Pētersone, Elizabete Laima Lukaševiča, Anna Katrīna Lagzdiņa (visas – «L&L»), Agnese Apsīte (Bērnsvilas vidusskola, ASV), Līga Miljone («Leksands», Zviedrija), Karīna Aņismova («Ostende», Dānija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu