Hokejistes izrauj svarīgu uzvaru cīņā par ceļazīmi uz pirmās divīzijas A grupu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lhf.lv

Latvijas sieviešu hokeja izlase Polijā notiekošā pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas trešajā spēlē ar 5:4 (3:1, 1:2, 1:1) pārspēja Poliju, līdz ar to ceļazīme uz pirmās divīzijas A grupu noskaidrosies pēdējā mačā.

Par spēles galveno varoni kļuva Ieva Pētersone, kura pusotru minūti pirms pamatlaika beigām izrāva uzvaru.

Pēc četrām turnīra kārtām deviņus punktus iekrājušas Latvija un Slovākija, kas pērn izkrita no pirmās divīzijas A grupas, bet trešdien piedzīvoja pirmo zaudējumu. Abas izlases piektdien pēdējā kārtā sadalīs ceļazīmi uz pirmās divīzijas A grupu. Trešā ar septiņiem punktiem ir Kazahstāna, kamēr ar pieciem seko Ķīna, bet četrus punktus guvusi Itālija. Savukārt Polija iekrājusi divus punktus.

Mača rezultātu jau pēc nospēlētām 38 sekundēm atklāja Laila Dekmeijere-Trigubova, bet divas minūtes vēlāk polietes panāca izlīdzinājumu. Līdz perioda beigām ar precīziem metieniem atzīmējās Jūlija Mihejenko un Pētersone, kas pārtraukumā ļāva doties ar divu vārtu pārsvaru (3:1). Otrā perioda trešajā minūte polietes pietuvojās līdz vieniem vārtiem, bet deviņas minūtes vēlāk Anna Kubliņa atjaunoja divu vārtu handikapu.

Tiesa, pēc nepilnas minūtes polietes guva vēl vienus vārtus, bet trešā perioda vidū mājinieces panāca neizšķirtu. Tiesa, pēdējais vārds šajā spēlē piederēja latvietēm, jo pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Pētersone guva savus otros vārtus, kas Latvijas izlasei bija uzvaru nesošie.

Vēl trešdien Kazahstāna ar 4:2 (1:0, 0:1, 3:1) pārspēja līdz šim bez zaudējumiem bijušo Slovākiju, bet Ķīna ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Itāliju.

Lolitas Andriševskas trenētā Latvijas izlase turnīru piektdien sāka ar 4:1 uzvarot Itāliju, trīs vārtus gūstot uzbrukuma līderei Līgai Miljonei, bet pēc tam ar 3:2 tika pārspēta Ķīna. Savukārt trešajā mačā otrdien cīņas izskaņā ar 1:2 nācās piekāpties Kazahstānai.

Ceļazīmi uz pirmās divīzijas A grupu, kas ir otrs spēcīgākais līmenis pasaulē, iegūs turnīra uzvarētāja, bet pēdējās vietas ieguvēja izkritīs uz otrās divīzijas A grupu.

Iepriekšējā turnīrā Latvijas hokejistes piedalījās decembrī, kad 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīrā tikās ar šī gada pasaules čempionāta pretiniecēm itālietēm un ķīnietēm, kā arī francūzietēm. Itālietēm tika ciests zaudējums 2:3, bet Ķīna uzveikta par 4:2. Pēc tam piedzīvotais zaudējums 1:8 Francijai liedza iekļūt izšķirošajā kvalifikācijas kārtā.

Latvijas izlase uz Poliju devusies 22 hokejistu sastāvā. Lielāko daļu no valstsvienības sastāva veido Latvijas čempiones «Laimas» spēlētājs, bet izlasei palīdzēs arī leģionāres Anna Kubliņa («Naiset», Somija), Agnese Apsīte (Bērnsvilas vidusskola, ASV), Karīna Aņismova («Ostende», Dānija) un pērnā gada čempionāta komandas uzbrukuma līdere Līga Miljone («Leksands», Zviedrija). Tiesa, traumu dēļ izlasei nepalīdzēs potenciālās līderes Iveta Koka un Ilze Bičevska, kuras ir Miljones komandas biedrenes.

Latvijas izlase pirmās divīzijas B grupā spēlē otro gadu pēc kārtas. Pērn latvietes palika otrās.

Savukārt 2015.gadā sieviešu izlase palika pēdējā pirmās divīzijas A grupā, līdz ar to noslīdot grupu zemāk. Arī 2013.gadā Latvija izkrita no pirmās divīzijas A grupas, tomēr nākamajā gadā triumfēja Ventspilī notikušajās pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas sacensībās, iegūstot iespēju atgriezties līmeni augstāk.

Latvijas sieviešu hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā:

vārtsardzes - Kristāna Apsīte («Laima»), Evelīna Nikolajeva («L&L»);

aizsardzes - Aija Apsīte, Beāte Žagare, Laila Dekmeijere-Trigubova, Ilva Ivaškina, Olita Liepiņa, Ilze Kronberga (visas – «Laima»), Anna Kubliņa («Naiset», Somija), Elīza Platā («L&L»);

uzbrucējas - Kristena Stengreviča, Jūlija Mihejenko, Baiba Kurme, Ivita Krūmiņa, Madara Lāce (visas – «Laima»), Ilona Ābola («Laima juniors»), Ieva Pētersone, Elizabete Laima Lukaševiča, Anna Katrīna Lagzdiņa (visas – «L&L»), Agnese Apsīte (Bērnsvilas vidusskola, ASV), Līga Miljone («Leksands», Zviedrija), Karīna Aņismova («Ostende», Dānija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu