Dadonovs otrajā pagarinājumā atnes SKA uzvaru fināla trešajā spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA Gagarina kausa fināla trešajā spēlē trešdien ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) otrajā pagarinājumā pārspēja pērnās sezonas čempioni Magņitogorskas «Metallurg», sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Par mājinieku galveno varoni kļuva Jevgēņijs Dadonovs, kurš uzvaras vārtus guva otrajā pagarinājumā, kad mačā bija nospēlētas teju 93 minūtes.

Mača rezultātu otrā perioda piektajā minūtē atklāja SKA aizsargs Andrejs Zubarevs, kurš no vidējās zonas izpildīja negaidītu metienu, ripai atrodot ceļu «Metallurg» vārtos. Sešas sekundes pirms otrās trešdaļas beigām Deniss Kazionovs panāca izlīdzinājumu, izmantojot situāciju, kad pēc ātra uzbrukuma nebija piesegts pie mājinieku vārtiem.

Trešajā periodā vārti netika gūti, līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaidro līdz pirmajam precīzajam metienam. Pirmajā pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, tādējādi sekoja otrais papildlaiks. Tajā pēc nospēlētām 13 minūtēm Dadonovs guva vārtus un izrāva mājiniekiem uzvaru.

Sērijas ceturtā spēle notiks piektdien Sanktpēterburgā, bet pēc tam komandas atgriezīsies Magņitogorskā.

Finālsērija sākās ar SKA uzvaru 5:4, bet nākamajā mačā «Metallurg» revanšējās, uzvarot ar 3:1.

Rietumu konferences finālā SKA ar 4-0 pieveica Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, savukārt «Metallurg» ar tādu pat 4-0 pārspēja Kazaņas «Ak Bars».

SKA komanda Gagarina kausu izcīnīja 2015.gadā, kad to trenēja Vjačeslavs Bikovs, bet Magņitogorskas vienība šo trofeju ieguvusi 2014. un 2016.gadā.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu