Znaroks un Vītoliņš nonāk soļa attālumā līdz uzvarai Gagarina kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA piektdien nonāca uzvaras attālumā no uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas turnīrā jeb Gagarina kausa izcīņā.

Finālsērijas ceturtajā spēlē SKA savā laukumā ar 3:2 (0:1, 1:1, 2:0) pārspēja pērnās sezonas čempioni Magņitogorskas «Metallurg», sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1.

Ar diviem gūtiem vārtiem SKA rindās izcēlās Dinārs Hafizuļins.

Mača sākums SKA komandai gan nebija veiksmīgs, jo Viktors Antipins jau 27.sekundē panāca 1:0 «Metallurg» labā. Otrā perioda trešajā minūtē Hafizuļins izlīdzināja rezultātu, bet sešas minūtes pirms trešdaļas beigām Oskars Osala atjaunoja viesiem vadību.

Trešajā periodā pēc nospēlētās pusotras minūtes Andrejs Zubarevs vēlreiz panāca izlīdzinājumu. Uzvaras vārtus astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Hafizuļins, kurš vairākumā labi nocīnījās vārtu priekšā.

Sērijas piektā spēle, kurā SKA varēs nodrošināt sev titulu, notiks svētdien Magņitogorskā.

Finālsērija sākās ar SKA uzvaru 5:4, bet nākamajā mačā «Metallurg» revanšējās, uzvarot ar 3:1. Savukārt trešdien uzvaru otrajā pagarinājumā izcīnīja SKA, kas bija pārāka ar rezultātu 2:1.

Rietumu konferences finālā SKA ar 4-0 pieveica Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, savukārt «Metallurg» ar tādu pat 4-0 pārspēja Kazaņas «Ak Bars».

SKA komanda Gagarina kausu izcīnīja 2015.gadā, kad to trenēja Vjačeslavs Bikovs, bet Magņitogorskas vienība šo trofeju ieguvusi 2014. un 2016.gadā.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu