Hārtlijs: Esmu lepns par komandas sniegumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs pēc sestdien aizvadītā pārbaudes mača ar Zviedriju ir lepns par Latvijas hokeja izlases sniegumu, norādīja valstsvienības galvenais treneris.

Latvijas izlase sestdien izbraukumā ar 4:3 (0:2, 3:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Zviedrijas valstsvienību, šo spēcīgo komandu pārspējot otro reizi vēsturē.

«Noteikti tā bija liela uzvara mūsu komandai, spējām atspēlēties no 0:2 un izvirzīties vadībā. Elvis Merzļikins mūs vairākkārt glāba no drošiem vārtu zaudējumiem. Otrais periods bija labākais mūsu izpildījumā šajā pārbaudes spēļu ciklā,» Latvijas Hokeja federācija (LHF) citē Hārtlija teikto. «Trešajā trešdaļā zviedriem izdevās vairākumā gūt vārtus, bet puiši smagi strādāja.»

«Esmu lepns par komandas sniegumu, bija jūtams tās gars. Abām izlasēm tā bija grūta spēle. Esmu priecīgs, ka mums izdevās gūt uzvaru pēcspēles metienos,» pauda Hārtlijs.

Divus vārtus šajā mačā guva Miks Indrašis, kurš turklāt realizēja arī izšķirošo pēcspēles metienu, kas sagādāja Latvijai uzvaru.

«Spēli iesākām slikti - muļķīgu kļūdu dēļ ielaidām divus vārtus. Otrajā periodā sākām spēlēt agresīvi. Izskatījās, ka zviedri bija nedaudz nobijušies, tas mums deva iespējas gūt vārtus. Beidzot guvām vairāk nekā vienus vārtus spēlē,» norādīja Indrašis.

Abas komandas savā starpā spēkojās arī piektdien, Latvijai ciešot zaudējumu 1:4. Latvijas izlases rindās ar vārtu guvumu izcēlās valstsvienības debitants Rihards Bukarts.

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, ir aizvadījusi sešas no desmit plānotajām pārbaudes spēlēm. Vispirms ar 0:5 un 1:2 Rīgā tika zaudēts Krievijas olimpiskajai izlasei, bet aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros ar 1:0 uzvarēta un ar 0:3 zaudēts Baltkrievijai.

Boba Hārtlija vadītā komanda 21. un 22.aprīlī «Arēnā Rīga» spēlēs pret Franciju, piedevām otrajā mačā no izlases atvadīsies pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu