Latvijas U-18 izlases galvenā pretiniece Sloavākija atņem punktu Kanādai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.iihf.com

Slovākijas U-18 hokeja izlase, kas, visticamāk, būs Latvijas junioru galvenā pretiniece cīņā par vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, sestdien vien pagarinājumā ar 3:4 (1:3, 1:0, 1:0, 0:1) piekāpās spēcīgajai Kanādai.

Spēles devītajā minūtē sacensību saimnieci Slovākiju vadībā izvirzīja Adams Liska, tomēr trešdaļas beigās 91 sekundes laikā kanādieši guva trīs vārtus. Tiesa, vēl vairāk favorītiem pārsvaru neizdevās nostiprināt un trešās trešdaļas sākumā, spēlējot mazākumā, Liska panāca jau 3:3.

Uzvaru kanādieši izrāva pagarinājuma trešajā minūtē, kad precīzs otro reizi cīņā bija Stelio Mateoss.

Vēl vienā A apakšgrupas mačā sestdien Somija, iesildoties spēlei ar Latviju, ar 5:1 (2:0, 2:0, 1:1) sagrāva Šveici, divus vārtus iemetot Līnusam Nīmanam.

A grupā Somija iekrājusi maksimāli iespējamos sešus punktus, kamēr Kanādai ir pieci, bet Šveicei - trīs punkti. Savukārt slovāki guvuši vienu punktu, bet Latvija pašlaik ir bez punktiem, tāpēc atrodas noslēdzošajā pozīcijā.

Svētdien plkst.20.30 pēc Latvijas laika Latvija tiksies ar pagājušā gada sacensību čempioni Somiju, bet pirmdien apakšgrupas noslēdzošajā cīņā ļoti svarīgā cīņā duelēsies ar Slovākiju.

Tikmēr B apakšgrupas mačos sestdien ASV ar 5:4 (0:1, 3:0, 2:3) uzveica Krieviju, bet Zviedrija ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) bija labāka pār Čehiju.

B grupā sešus punktus ieguvusi ASV, kamēr pa trim ir Čehijai, Krievijai un Zviedrijai. Savukārt Baltkrievija divos mačos pie punktiem nav tikusi.

Apakšgrupu turnīra noslēguma četras labākās komandas turpinās cīņu ceturtdaļfinālā, bet abu grupu vājākās izlases piedalīsies pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Latvijas U-18 izlase pasaules čempionātā augstākajā divīzijā startē trešo gadu pēc kārtas, iepriekšējās divas reizes nosargājot vietu elitē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu