Baltkrievijas U-18 hokejists: Pret Latviju būs smagi mači, tomēr sitīsimies līdz beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrea Cardin/HHOF-IIHF Images

Baltkrievijas U-18 hokeja izlasei cīņas pret Latvijas vienaudžiem par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā būs ļoti smagas, tomēr vienība sola cīnīties līdz pēdējam, paudis valstsvienības aizsargs Iļja Gurbans.

Latvijas U-18 hokeja izlase pirmdien izšķirošajā spēlē par vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar 0:4 kapitulēja mājiniecei Slovākijai un čempionāta noslēgumā būs spiesta cīnīties par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, kur tās pretiniece sērijā līdz divām uzvarām būs Baltkrievija.

Gan Latvija, gan Baltkrievija apakšgrupu sacensībās četros mačos palika bez punktiem. Latvijas izlases kopējā vārtu attiecība bija 3:19, bet baltkrieviem - 7:21.

«Šis ir cits hokeja līmenis, cita organizācija un pavisam cita atbildība,» Baltkrievijas komanda Minskas «Junostj» citē tās jaunatnes komandas spēlētāju Gurbanu, kuram šī ir debija pasaules čempionātos. «Mači šeit ir ļoti līdzīgi Baltkrievijas čempionāta izslēgšanas cīņām - viss notiek ļoti ātri, visiem ir milzīga motivācija, tāpēc pierast nebija ļoti grūti. Pagaidām gan vēl neizdodas komandai palīdzēt ar rezultativitāti.»

Gurbans uzsver, ka, neskatoties uz zaudētajiem mačiem, čempionāts vēl nav noslēdzies. «Treneri mums palīdz, lai komandā saglabātos pozitīva gaisotne. Pats sāpīgākais zaudējums bija pret čehiem, jo bijām spēcīgāki, bet pret Zviedriju zaudējām līdzīgu maču, tiesa, pretiniekiem momenti bija vairāk un trīs vārtus viņiem neieskaitīja, tāpēc par to maču nav tik sāpīgi.»

Baltkrievijas izlase Čehijai piekāpās ar rezultātu 4:7, bet Zviedrijai ar 2:3, izšķirošos vārtus ielaižot vien 12 sekundes pirms pamatlaika izskaņas.

«Vajag vairāk mest pa vārtiem un censties izpildīt spēles uzdevumu visu 60 minūšu garumā,» uzskata hokejists. «Par Latvijas izlasi nevaru neko pateikt, jo viņu spēles neesmu redzējis. Tomēr viņi jau divreiz spēlējuši par izdzīvošanu un abas reizes uzvarējuši, tāpēc mūs gaida smagi dueļi. Varu tikai teikt, ka cīnīsimies līdz beigām.»

Spēles par vietas saglabāšanu risināsies ceturtdien, piektdien un nepieciešamības gadījumā arī svētdien.

Latvijas U-18 izlase pasaules čempionātā augstākajā divīzijā startē trešo gadu pēc kārtas, iepriekšējās divas reizes nosargājot vietu elitē. Tikmēr Baltkrievija iepriekšējo reizi augstākajā divīzijā spēlēja 2010.gadā.

Šī gada vājāko izlasi 2018.gada pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, kas risināsies Krievijā, aizstās Francija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu