Latvijas hokeja izlase «Arēnā Rīga» spēkosies ar Francijas komandu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Gatavojoties pasaules čempionātam Ķelnē, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība šovakar «Arēnā Rīga» aizvadīs savu septīto pārbaudes maču, spēkojoties ar Francijas izlasi.

Cīņa sāksies plkst.19:30, un to tiešraidē varēs skatīties kanālā LTV7.

Rītdien Latvija un Francija spēkosies atkārtoti. Šis duelis sāksies plkst.17:00.

Pirmdien izlasei pievienojās uzbrucējs Andris Džeriņš, bet Lauris Dārziņš un Georgijs Pujacs pēc mikrotraumām ir atsākuši treniņus. Tāpat uz ledus bija arī traumas ārstējošie Kaspars Daugaviņš un Guntis Galviņš.

Tāpat trenējas arī pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš izlasei jau ir teicis ardievas un uz vietu sastāvā vairs nepretendē, tomēr sestdien pārbaudes mačā pret Franciju viņam ir plānotas atvadas no valsts galvenās hokeja komandas.

Komandā tiek gaidīts arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo «Sabres» uzbrucējs Zemgus Girgensons, kuram pirms astoņām dienām noslēdzās NHL sezona. Viņš komandas rindas varētu papildināt šīs nedēļas beigās.

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, ir aizvadījusi sešas no desmit plānotajām pārbaudes spēlēm. Vispirms ar 0:5 un 1:2 Rīgā tika zaudēts Krievijas olimpiskajai izlasei, pēc tam Daugavpilī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros ar 1:0 uzvarēta un ar 0:3 zaudēts Baltkrievijai, kam sekoja zaudējums ar 1:4 un uzvara ar 4:3 pret Zviedriju.

Latvijas izlasei pēc spēlēm ar Franciju 30.aprīlī un 1.maijā būs arī mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas hokeja izlases kandidāti:

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo»), Ivars Punnenovs (Langnau «Tigers», Šveice), Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice), Gustavs Dāvis Grigals («Rīga»);

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis, Georgijs Pujacs (visi - Rīgas «Dinamo»), Artūrs Kulda (Helsinku «Jokerit», Somija), Kristofers Bindulis (Augšezera Universitātes komanda «Lakers», NCAA), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskā koledža, NCAA), Kristaps Sotnieks (Toljati «Lada», Krievija);

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda (visi - Rīgas «Dinamo»), Kirils Galoha, Frenks Razgals (abi - «Rīga»), Koba Jass («Kurbads»), Gatis Gricinskis («Lustenau», Austrija), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas «Torpedo», Krievija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «ZSC Lions», Šveice), Kirils Tambijevs (Sanktpēterburgas «Dinamo», VHL), Oskars Batņa («Kitzbuhel», Austrija), Roberts Bukarts («Zlīn», Čehija), Rihards Bukarts (Springfīldas «Thunderbirds», AHL), Mārtiņš Karsums (Maskavas «Dinamo», Krievija), Andris Džeriņš (Hradeckrālovas «Mountfield», Čehija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu