Somija trillerī uzvar čehus, pusfinālā iekļūst arī ASV, Zviedrija un Krievija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: IIHF.com

Pērnā gada medaļnieces Somija, Zviedrija un ASV, kā arī Krievija ceturtdien pārvarēja pasaules U-18 hokeja čempionāta pusfinālu.

Visaizraujošākais mačs bija čempionei Somijai, kas pamanījās izlaist četru vārtu pārsvaru, tomēr tāpat pagarinājumā ar rezultātu 6:5 (4:1, 1:3, 0:1, 1:0) apspēlēja Čehiju. Spēles 26.minūtē Somija izvirzījās vadībā ar 5:1, tomēr ielaida nākamos četrus vārtus un līdz ar to Čehija atkārtoja Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIFF) rekordu starptautiskajos turnīros kā vēsturē lielāko atspēlēšanos.

Uzvaru Somijai pagarinājuma noslēdzošajā minūtē izrāva Santeri Virtanens. Savukārt rezultatīvākais mačā ar vārtu guvumu un četrām rezultatīvām piespēlēm bija Miro Heiskanens.

Citā ceturtdaļfināla spēlē pērnās sezonas fināliste Zviedrijas izlase ar 7:3 (1:0, 3:2, 3:1) samērā droši apspēlēja Kanādu, divus vārtus iemetot Jākobam Ūlofsonam.

Tikmēr pirms gadu bronzu guvusī ASV ar 4:2 (1:0, 1:2, 2:0) apspēlēja Šveici. Uzvaru amerikāņi nodrošināja vien pēdējās četrās minūtēs, kad iemeta divus vārtus 27 sekunžu laikā.

Grūta spēle bija arī Krievijai, kas tikai pagarinājumā ar 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 1:0) pārspēja sacensību saimnieci Slovākiju. Uzvaru krieviem pagarinājuma devītajā minūtē izrāva Kirils Sļepecs.

Sestdien gaidāmajos pusfinālos tiksies Somija ar Krieviju, kā arī Zviedrija ar ASV.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas U-18 hokeja izlase ceturtdien pirmajā cīņā par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) piekāpās Baltkrievijas vienaudžiem. Tādējādi sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām Latvijas izlase nonākusi iedzinējos ar 0-1.

Nākamā spēle par vietas saglabāšanu tiks aizvadīta piektdien.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu