Hārtlijs: Pirms pasaules čempionāta nepieciešams dabūt uzvaras garšu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas hokeja izlasei pirms maijā gaidāmā pasaules čempionāta nepieciešams dabūt uzvaru garšu, pēc panākuma piektdienas pārbaudes mačā pret Franciju sacīja komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas izlase piektdien Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīra (EHC) ietvaros savā laukumā ar 2:1 (0:1, 0:0, 2:0) pārspēja Francijas valstsvienību. Mājinieku labā vārtus šajā mačā guva Miks Indrašis un komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš vēl joprojām atlabst no rokas savainojuma.

«Ļoti laba spēle abu komandu izpildījumā. Arēnā bija lielisks atbalsts, uz soliņa varēja just enerģiju no tribīnēm. Francūži iemeta ātrus vārtus, bet mūsu puiši nepadevās. Visas maiņas nospēlēja ļoti labi, Elvis [Merzļikins] ķēra ripas. Otrajos gūtajos vārtos Kaspars [Daugaviņš] ļoti labi nospēlēja individuāli. Tuvojas pasaules čempionāts, nepieciešams dabūt uzvaras garšu,» pēcspēles preses konferencē teica Hārtlijs. «Pēc izvirzīšanās vadībā Vitālijs Pavlovs un pārējie hokejisti izmantoja savus augumus, palīdzot nosargāt uzvaru. Visi izdarīja savu darbu. Tāds ir latviešu hokejs - ar smagu darbu. Puiši uz soliņa bija ļoti enerģiski.»

Šī mača rezultātu jau pašā spēles sākumā atklāja Francija, bet Latvijai bija problēmas ar atspēlēšanos, līdz noslēdzošā perioda sākumā lielo vairākumu realizēja Indrašis.

«Lielajā vairākumā viss bija ļoti vienkārši. Tikpat var teikt, ka spēlējām piecatā pret diviem, jo viens pretinieks pazaudēja nūju. Dabūjām ripu līdz vārtiem, tā atlēca un panācām 1:1. Kad runājam par izpildījumu, tam ne vienmēr jābūt kam sarežģītam, tieši otrādi - tam jābūt vienkāršam,» uzsvēra Hārtlijs.

«Pēc sešām nedēļām esam ļoti labi sākuši saprast hokejistus. Mēs esam komanda kā organizācija, kā treneru kolektīvs, kā hokejisti. Pasaules čempionātā mums vajag būt kā vienai lielai ģimenei, to arī mēģinām veidot,» norādīja kanādiešu speciālists.

Sestdien abas komandas tiksies atkārtoti. Šī cīņa būs īpaša ar faktu, ka atvadas no Latvijas izlases teiks pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis.

«Masaļskis sāks spēli. Redzēsim, kā aizies. Kad redzēju vienu no Toljati «Lada» pēdējām spēlēm sezonā, nezināju, ka tas ir latvietis, kurš sargā vārtus. Biju patīkami pārsteigts par viņa sniegumu. Edgaram patīk spēlēt hokeju, viņš mīl šo spēli. Lieliska personība un profesionālis. Teicu hokejistiem, lai mācās no viņa, kā jāmīl hokejs. Rīt Masaļskis ir pelnījis lielu pagodinājumu. Domāju, ka arēnā būs neticama atmosfēra,» pauda Hārtlijs.

Tikmēr Francijas valstsvienības galvenais treneris Deivs Hendersons izteicās, ka pirms šī mača pieprasījis no komandas atdevi.

«Komandai tas izdevās, līdz sākām krāt pārāk daudz noraidījumu, par ko samaksājām. Vajadzēja vairāk nogādāt ripu līdz vārtiem un realizēt metienus. Pelnījām noraidījumus, jo zaudējām enerģiju. Pēdējās trīs nedēļas smagi strādājam, bijām pārāk noguruši. No dažiem sodiem varējām arī izvairīties. Par tiesāšanu neko sliktu nevarētu teikt,» sacīja Hendersons.

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, ir aizvadījusi septiņas no desmit plānotajām pārbaudes spēlēm. Vispirms ar 0:5 un 1:2 Rīgā tika zaudēts Krievijas olimpiskajai izlasei, pēc tam Daugavpilī EHC ietvaros ar 1:0 uzvarēta un ar 0:3 zaudēts Baltkrievijai, kam sekoja zaudējums ar 1:4 un uzvara ar 4:3 pret Zviedriju.

Latvijas izlasei pēc spēlēm ar Franciju 30.aprīlī un 1.maijā būs arī mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu