Latvijas U-18 hokejisti zaudē vietu pasaules čempionāta elites divīzijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matt Zambonin/HHOF-IIHF Images

Latvijas U-18 hokeja izlase svētdien Slovākijā izšķirošajā spēlē par vietas saglabāšanu elites divīzijā ar rezultātu 1:3 (0:2, 0:0, 1:1) piekāpās Baltkrievijas vienaudžiem, tādējādi nākamgad nāksies piedalīties pirmās divīzijas A grupas turnīrā.

Latvijas hokejisti sērijā līdz divām uzvarām piekāpās ar 1-2. Pirmajā mačā par vietas saglabāšanu Latvija ceturtdien cieta zaudējumu ar 0:2, bet piektdien revanšējās ar 3:2.

Latvijas U-18 izlase pasaules čempionātā augstākajā divīzijā startēja trešo gadu pēc kārtas, iepriekšējās divas reizes nosargājot vietu elitē.

Mača rezultātu septītajā minūtē atklāja baltkrievu hokejists Ivans Drozdovs. Lai gan vēlāk latvieši ieguva vairākumu, tomēr tas netika realizēts, turklāt pēc Dmitrija Derjabina precīzā metiena 35 sekundes pirms pirmā perioda beigām Latvijas jaunie hokejisti nonāca iedzinējos ar 0:2.

Otrajā periodā Latvijas izlase nonāca mazākumā, divu minūšu noraidījumu nopelnot Regnāram Ūdrim. Mazākumu latvieši noturēja un rezultāts pēc otrā perioda palika nemainīgs. Tiesa, trešajā trešdaļā pēc četrām nospēlētām minūtēm Andrejs Pavļenko iemeta trešo ripu Latvijas izlases vārtos. Perioda vidū latvieši ieguva lielo vairākumu un, spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, bet bez vārtsarga, Viktors Jašunovs vienus vārtus atguva.

Trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām latvieši ieguva vēl vienu iespēju spēlēt lielajā vairākumā, un arī šoreiz vārtsargu Niklāvu Rauzu nomainīja sestais laukuma spēlētājs. Pusotru minūti spēlējot bez vārtsarga, Latvijas jaunie hokejisti vārtus neguva, un Rauza stājās atpakaļ savā vietā. Atlikušajā laikā Latvijas hokejisti tā arī neatspēlējās un cieta zaudējumu 1:3, tādējādi pametot elites divīziju.

Apakšgrupu turnīrā gan Latvija, gan Baltkrievija četros mačos palika bez punktiem. Latvijas izlases kopējā vārtu attiecība bija 3:19, bet baltkrieviem - 7:21. Baltkrievija iepriekšējo reizi augstākajā divīzijā spēlēja 2010.gadā, sacensības toreiz uzņemot savās mājās.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas jaunie hokejisti pirmajā mačā ar 1:4 piekāpās Kanādas vienaudžiem, otrajā cīņā ar 0:4 zaudēja arī Šveicei, svētdien, ielaižot četrus vārtus skaitliskajā mazākumā, ar 2:7 zaudēja spēcīgajai Somijas valstsvienībai, kas ir pērnā gada sacensību čempione, bet noslēdzošajā cīņā pirmdien ar 0:4 kapitulēja arī mājiniecei Slovākijai.

Tikmēr Baltkrievija vispirms ar 0:7 kapitulēja ASV, bet pēc tam sāka rādīt labāku sniegumu. Otrajā mačā tā līdzīgā cīņā ar 4:7 piekāpās Čehijai, pēc tam Zviedrijai zaudēja ar 2:3, izšķirošos vārtus ielaižot vien 12 sekundes pirms pamatlaika izskaņas, bet noslēdzošajā duelī ar 1:4 zaudēja Krievijai.

Pēc apakšgrupu turnīra noslēguma četras labākās komandas turpināja cīņu ceturtdaļfinālā, bet abu grupu vājākās izlases piedalās pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Sestdien noskaidrojās pasaules čempionāta finālistes - ASV izlase pusfinālā ar 4:3 pagarinājumā pārspēja Zviedriju, bet pagājušā gada čempione Somija ar 2:1 arī pagarinājumā pieveica Krieviju.

Fināls starp ASV un Somiju šodien notiks plkst.20.30 pēc Latvijas laika, kamēr cīņa par bronzu - plkst.16.30.

Latvijas jaunie hokejisti uz Slovākiju devās laicīgi, tur aizvadot divas pārbaudes spēles, kurās ar 1:2 zaudēja Krievijas U-18 izlasei un ar 2:1 pārspēja slovāku kluba Trenčīnas «Dukla» vienaudžus. Kā pēdējie divi no sastāva tika atskaitīti aizsargs Olafs Bērziņš un uzbrucējs Rihards Melnalksnis.

Pasaules čempionātā galvenajam trenerim Igoram Smirnovam darbā ar Latvijas U-18 izlasi palīdzēja Mihails Svarinskis un Ronalds Ozoliņš, bet ar vārtsargiem strādāja Sergejs Kuzņecovs.

Šosezon Smirnovs trenēja Latvijas virslīgā spēlējošo hokeja skolu «Rīga», savukārt Ozoliņš strādāja ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) pastarīti hokeja klubu «Rīga».

Latvijas U-18 izlase pasaules čempionātā augstākajā divīzijā startēja trešo gadu pēc kārtas, iepriekšējās divas reizes nosargājot vietu elitē. Šī gada vājāko izlasi 2018.gada pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, kas risināsies Krievijā, aizstās Francija.

Latvijas U-18 izlases hokejisti startam pasaules čempionātā:

vārtsargi - Niklāvs Rauza («Sport U-20», Somija), Normunds Borskovičs, Jānis Voris (abi - hokeja skola «Rīga»);

aizsargi - Renārs Kārkls, Iļja Žuļevs (abi - «Rīga», MHL), Sandis Smons (Ženēvas «Servette U-20», Šveice), Regnārs Ūdris (Sentluisas «Blues Jr.», ASV), Niks Krollis (Ņūhempšīras «Monarchs U-18», ASV), Andrejs Kostjuks, Mārtiņš Pēteris Barkāns (abi - hokeja skola «Rīga»), Arvils Bergmanis («Kurbads»);

uzbrucēji - Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš, Lukass Sičevs, Ralfs Vjaters (visi - «Rīga», MHL), Deniss Smirnovs (Ženēvas «Servette U-20», Šveice), Rihards Paškausks («Zemgale»/LLU), Edgars Petrovs («Daugavpils»/«LDz Cargo»), Verners Egle (Medisonas «Capitols», ASV), Toms Opelts, Rūdolfs Builis (abi - hokeja skola «Rīga»), Viktors Jašunovs (Stokholmas AIK J-18, Zviedrija), Artjoms Lapiks (Sēderteljes J-18, Zviedrija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu