Losandželosas «Kings» galvenā trenera amatā apstiprina ilggadējo asistentu Stīvensu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Losandželosas «Kings» galvenā trenera amatā apstiprinājis komandas ilggadējo trenera asistentu Džonu Stīvensu.

«Kings» komanda 2012. un 2014.gadā triumfēja Stenlija kausā, tomēr kopš tā laika nav spējusi pārvarēt kaut vienu izslēgšanas turnīra kārtu, turklāt šogad otro reizi trīs sezonu laikā palika bez dalības izslēgšanas turnīrā. Pirms divām nedēļām Losandželosas klubs nolēma atbrīvot galveno treneri Derilu Sateru, kurš «eņģeļu pilsētas» hokejistus aizveda līdz diviem NHL čempiontituliem.

Patlaban 50 gadus vecais Stīvenss iepriekšējās septiņas sezonas strādāja par komandas galveno treneru asistentu. Pirms tam viņš stūrēja Filadelfijas «Flyers» komandu, 2009.gadā pēc trīs gadu darba tiekot atbrīvots no amata. Viņa vadībā NHL debitēja arī latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, tam notiekot nepilnu mēnesi pirms atlaišanas.

Stīvenss trenera karjeru sāka 1999.gadā, pēc diviem gadiem kļūstot par Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Filadelfijas «Phantoms» komandas galveno treneri. Kanādietis AHL komandas galvenā trenera amatā nostrādāja sešas sezonas līdz kļuva par «Flyers» vadītāju.

Stīvenss, kurš hokejisti karjeras laikā spēlēja aizsarga pozīcijā, NHL aizvadīja 53 spēles, pārstāvot «Flyers» un Hārtfordas «Whalers» vienības. Lielāko daļu karjeras Stīvenss nospēlēja AHL, pēdējās trīs sezonas pārstāvot «Phantoms» rindās, bet 1999.gadā acs savainojuma dēļ viņš bija spiests pārtraukt hokejista gaitas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu