Girgensons: Veiksmīgs čempionāts nepalīdzēs tikt pie labāka NHL līguma

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo «Sabres» uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien pēc garās NHL sezonas aizvadīja savu pirmo ledus nodarbību kopā ar Latvijas izlasi. Sarunā ar mediju pārstāvjiem latvietis pastāstīja par savu fizisko gatavību un aizvadīto NHL regulārā čempionātu.

«Šodien bija diezgan aktīvs un intensīvs treniņš. Diezgan grūti. Tomēr puiši man teica, ka tas bija viens no vieglākajiem treniņiem. Neskatoties uz to, fiziski jūtos diezgan labi. Protams, pirmās aklimatizācijas dienas nav tās vieglākās,» sacīja Girgensons.

Latvijā Girgensons, kurš šosezon izcēlās ar 7 vārtiem un 9 rezultatīvām piespēlēm, ieradās sestdien un noskatījās valstsvienības pārbaudes maču ar Francijas hokejistiem.

«Pēdējo 12 dienu laikā uz ledus biju uzkāpis tikai divas reizes, nedaudz arī svaru zālē kaut ko padarīju,» atklāja vienīgais latviešu hokejists NHL. «Tāpat bija nedaudz jāatvelk elpa un jāsadziedē traumas, kas sezonas laikā bija iekrājušās. Tagad ar veselību viss ir kārtībā.»

«Jā, vienmēr esmu izsalcis pēc spēlēšanas. Tad, kad daudz minūšu pavadi uz ledus, liekas, ka vairāk vēlies atpūsties. Tomēr jau pēc nedēļas atkal vēlies atgriezties un slidot.»

Šī vienīgajam šā brīža Latvijas hokejistam NHL rezultativitātes ziņā bija sliktā sezona. «Darīju, ko varēju. Uzskatu, ka spēlēju diezgan stabili. Varbūt pie punktiem nesanāca tik daudz, kā vēlētos. Tomēr visas nianses, ko no manis prasīja, - izpildīju,» skaidroja latvietis.

Girgensonam vienošanās ar «Sabres» beidzās šajā vasarā, kļūstot par neierobežoto brīvo aģentu. Latvijas hokejists uzskata, ka arī teicami aizvadīts čempionāts viņam nepalīdzēs tikt pie «treknāka» līguma ar «Sabres». «Pasaules čempionātā parādītais sniegums noteikti neietekmēs manu vienošanos.

Šo es vairāk daru priekš savas valsts un komandas biedriem. Vienmēr gods pārstāvēt Latviju.»
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu