Latvijas mērķis čempionātā - iekļūt ceturtdaļfinālā, izlases kapteinis - Daugaviņš

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols ceturtdienas preses konferencē atklāja, ka valstsvienības mērķis pasaules čempionātā Ķelnē būs iekļūt starp labākajām astoņām komandām.

Ceturtdien no rīta LHF norisinājās valdes sēde, kurā Latvijas valstsvienībai tika izvirzīts uzdevums iekļūt ceturtdaļfinālā.

Savukārt Bobs Hārtlijs preses konferencē paziņoja, ka nacionālās komandas kapteinis čempionātā būs Kaspars Daugaviņš, tikmēr asistenta pienākumus pildīs četri spēlētāji - Lauris Dārziņš, Artūrs Kulda, Jānis Sprukts un Kristaps Sotnieks.

Valstsvienības treneru korpuss pēc divām pārbaudes spēlēm Vācijā no izlases atskaitīs divus uzbrucējus un vienu aizsargu. Šobrīd Hārtlija rīcībā ir 16 uzbrucēji un deviņi aizsargi. Tikmēr vārtsargu sastāvs (Elvis Merzļikins, Ivars Punnenovs un Jānis Kalniņš) palika nemainīgs.

No izlases rindām ceturtdien tika atskaitīts Mārtiņš Cipulis, Gatis Gricinskis un jaunais aizsargs Kristaps Zīle.

No ceļgala operācijas nav spējis atlabt viens no vadošajiem uzbrucējiem Mārtiņš Karsums. LHF ģenerālsekretārs Koziols šodien runājis ar Mārtiņu un kopīgi pieņēmuši lēmumu par uzbrucēja nestartēšanu čempionātā.

Savukārt pēdējos divus pārbaudes mačus pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aizvadīs 30.aprīlī un 1.maijā viesos pret Vāciju.

Gatavošanās procesā valstsvienības kandidāti ir aizvadījuši astoņas no desmit plānotajām spēlēm.

Vispirms ar 0:5 un 1:2 Rīgā tika zaudēts Krievijas olimpiskajai izlasei, pēc tam Daugavpilī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros ar 1:0 uzvarēta un ar 0:3 zaudēts Baltkrievijai, kam sekoja zaudējums ar 1:4 un uzvara ar 4:3 pēcspēles metienos pret Zviedriju.

Savukārt pagājušajā nedēļā «Arēnā Rīga» ar 2:1 tika uzvarēta un ar 4:6 zaudēts Francijai, piedevām pēdējā mačā atvadas no valstsvienības piedzīvoja vārtsargs Edgars Masaļskis.

Savukārt pēdējos divus pārbaudes mačus pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aizvadīs 30.aprīlī un 1.maijā viesos pret Vāciju.

Latvijas hokeja izlases kandidāti dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo»), Ivars Punnenovs (Langnau «Tigers», Šveice), Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice), Gustavs Dāvis Grigals («Rīga»)

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Ralfs Freibergs, Uvis Balinskis, Georgijs Pujacs (visi - Rīgas «Dinamo»), Artūrs Kulda (Helsinku «Jokerit», Somija), Kristofers Bindulis (Augšezera Universitātes komanda «Lakers», NCAA), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskā koledža, NCAA), Kristaps Sotnieks (Toljati «Lada», Krievija), Ēriks Ševčenko (Minskas «Junostj», Baltkrievija);

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Edgars Kulda (visi - Rīgas «Dinamo»), Frenks Razgals («Rīga»), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas «Torpedo», Krievija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «ZSC Lions», Šveice), Roberts Bukarts («Zlīn», Čehija), Rihards Bukarts (Springfīldas «Thunderbirds», AHL), Andris Džeriņš (Hradeckrālovas «Mountfield», Čehija), Jānis Sprukts («Ritten Sport», Itālija), Zemgus Girgensons (Bufalo «Sabres», NHL), Rodrigo Ābols (Akadijas/Batērstas «Titan», QMJHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu