Bukmeikeri prognozē Latvijai divas uzvaras, skeptiski par iekļūšanu 1/4 finālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Šī gada Pasaules hokeja čempionātā Latvijas izlase mūs priecēs ar vismaz divām uzvarām, taču Latvijas Hokeja federācijas mērķis iekļūt izslēgšanas spēles būs iespējams vien pie lielas veiksmes, prognozē sporta totalizators 11.lv.

Iespēja, ka Latvijai būs vismaz divi panākumi tiek vērtēta ar 56% varbūtību jeb likmes koeficientu 1.65. Tas, visticamāk, transformēsies vismaz sešos punktos (58% / 1.60) turnīra tabulā, tādēļ palikšana Elites divīzijā nesagādās raizes (71% / 1.30). Tikmēr iekļūšana izslēgšanas spēlēs būs uzskatāma par pamatīgu pārsteigumu, šādu iespēju 11.lv bukmeikeriem vērtējot ar likmes koeficientu 10.00 jeb 10% varbūtību.

«Gadu no gada Latvijas hokeja izlasei cīņa Elites divīzijā rit pēc viena scenārija,» secina 11.lv totalizatora vadītājs Toms Piliksers. «Pirmkārt, nodrošināties, ka paliekam Elites divīzijā. Tālāk jau iekost favorītiem un censties ierindoties starp četrām labākajām izlasēm apakšgrupā, kas būs biļete uz ceturtdaļfinālu. Tomēr, par spīti mūsu pesimistiskajam vērtējumam, pilnībā šādu scenāriju nevaram izslēgt, jo 2000., 2004. un 2009. gadā Playoff mums izdevās sasniegt. Kādēļ lai tas nenotiku arī šogad?»

Domājot par izslēgšanas spēlēm, svarīgs būs jau pirmais mačs pret Dāniju, kur 58% favorīti ir dāņi. Turpinājumā tikšanās ar Slovākiju un Itāliju. Komandas, kuras, visticamāk, arī būs jāapsteidz turnīra tabulā, lai varētu iekļūt turnīra astoņu labāko pulkā. Savukārt, runājot par labākajām izlasēm, bukmeikeru vērtējums ir līdzīgs kā visus iepriekšējos gadus: Kanāda, Krievija un Zviedrija.

«Lai arī galveno favorītu saraksts un secība ir ierasta, šoreiz izceļams, cik izteikts favorīts ir Kanāda,» norāda Piliksers. «Tam ir arī iemesls, jo kanādieši pēdējos gados gluži vienkārši dominē ledus laukumos un ir šī brīža pasaules un olimpiskie čempioni, kā arī atjaunotā Pasaules kausa ieguvēji pērnā gada septembrī. Lai arī daļa Kanādas izlases labāko hokejistu būs aizņemti Stenlija kausa izcīņā, spēlētāju rezerves ir tik pamatīgas un spēle izlasē tik labi organizēta, ka šogad Kanāda būs izteikti galvenie titula pretendenti.»

2017. gada Pasaules hokeja čempionāts norisināsies Parīzē un Ķelnē no 5. maija līdz 21. maijam. Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Krieviju, ASV, Vāciju, Dāniju, Slovākiju un Itāliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu