Latvijas hokeja izlases pretiniece Dānija «sausā» zaudē Šveicei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases pirmā pretiniece maijā gaidāmajā pasaules čempionātā (PČ) Dānija piektdien Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros notikušajā pārbaudes mačā palika «sausā» pret Šveici, bet Slovākija, ar kuru arī nāksies spēlēt Boba Hārtlija trenētajai izlasei, pārspēja Norvēģiju.

Dānijas izlase viesos cieta neveiksmi ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1).

Uzvarētājiem abus vārtus guva Gaetans Hāss, kurš 33.minūtē atklāja rezultātu, bet mača izskaņā raidīja ripu jau tukšos pretinieku vārtos, kamēr mājinieku vārtsargs Jonass Hillers atvairīja 25 metienus.

Šveices izlases revanšējās par zaudējumu abu komandu pirmajā spēlē trešdien, kad dāņi uzvarēja ar 5:4, šveiciešus pārspējot pirmo reizi izlases vēsturē.

Tikmēr Slovākijas izlase viesos pret Norvēģiju svinēja panākumu ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1).

Uzvarētājiem ar precīziem metieniem izcēlās Lukāšs Cingels, Mihels Miklīks un Martins Bakošs, kamēr norvēģiem precīzi bija Patriks Tūresens un Kens Andrē Ūlimbs.

Slovāki pirmajā periodā guva vārtus mazākumā un vairākumā, taču pēc tam norvēģi atspēlējās, izlīdzinājumu panākot 49.minūtē. Savukārt uzvaru viesi izrāva 56.minūtē pēc Bakoša precīzā metiena.

Abas komandas savā starpā tiksies arī sestdien.

EHC kopvērtējumā līdere ar 19 punktiem astoņās spēlēs ir Šveice, kamēr Slovākijai ir 15 punkti, kuriem ar 12 punktiem seko Zviedrija. Tikmēr Latvija ar astoņiem punktiem sešās cīņās ir septītajā pozīcijā.

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, ir aizvadījusi astoņas no desmit plānotajām pārbaudes spēlēm. Vispirms ar 0:5 un 1:2 Rīgā tika zaudēts Krievijas olimpiskajai izlasei, pēc tam Daugavpilī EHC ietvaros ar 1:0 uzvarēta un ar 0:3 zaudēts Baltkrievijai, kam sekoja zaudējums ar 1:4 un uzvara ar 4:3 pret Zviedriju.

Latvijas izlasei pēdējās pārbaudes spēles būs svētdien un pirmdien izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas valstsvienība pret Dāniju spēlēs 6.maijā, bet nākamajā dienā tiksies ar Slovākiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu