Dārziņam veikta operācija, pēc kuras nāksies atlabt četrus līdz piecus mēnešus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas izlases hokejistam Laurim Dārziņam trešdien Štutgartē veikta ceļgala saišu operācija, pēc kuras viņam nāksies atlabt četrus līdz piecus mēnešus.

Traumu Latvijas hokejists guva valstsvienības pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta, kurā tādēļ nevar piedalīties. Dārziņā 1.maijā notikušo cīņu aizvadīja līdz galam.

Sākotnēji tika ziņots, ka viņš guvis ceļgala saišu sastiepumu, taču veicot padziļinātu izmeklēšanu konstatēts krusteniskās saites plīsums, tāpēc bija nepieciešama ķirurģiska operācija, laikrakstam «Latvijas Avīze» skaidrojis uzbrucējs.

Rehabilitācijas process pēc šādiem savainojumiem var sasniegt līdz sešiem mēnešiem, taču uzbrucējs laukumā cer atgriezties ātrāk.

Aizvadītajā sezonā Dārziņš bija viens no Rīgas «Dinamo» līderiem, ar 56 spēlēs 11 gūtiem vārtiem un 18 piespēlēm kļūdams par komandas rezultatīvāko spēlētāju.

Savukārt Latvijas izlases rindās viņš ir piedalījies astoņos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, valstvienībā aizvadot 126 spēles, kurās guvis 45 vārtus un atdevis 38 rezultatīvas piespēles, ar 83 punktiem būdams 12.rezultatīvākais hokejists izlases vēsturē.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase pasaules čempionātā Ķelnē izcīnījusi trīs uzvaras četros mačos, turpinot cīnīties par vietu ceturtdaļfinālā.

Vispirms Latvija ar 3:0 uzvarēja Dāniju, tad ar 3:1 pieveica Slovākiju, ar 2:1 Itāliju, bet ceturtdien ar 0:2 tika atzīts Zviedrijas pārākums.

A apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 11 punktiem četrās spēlēs ieņem Krievija, kurai ar deviņiem punktiem seko Latvija un ASV. Ceturtā ar septiņiem punktiem ir Zviedrija, kam ar pieciem punktiem seko Vācija, bet četri punkti ir Slovākijai. Tikmēr uzreiz aiz pirmā sešinieka Dānijai ir divi punkti, bet Itālijai - viens.

Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu