Novokuzņeckas «Metallurg» komanda izslēgta no KHL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) direktoru padome trešdien lēmusi no sacensību dalībnieku vidus izslēgt Novokuzņeckas «Metallurg» vienību, kas pēdējās sezonas cīnījās ar finansiālām problēmām.

(Papildināts viss teksts.)

Līdz ar to līga apstiprinājusi, ka nākamajā sezonā sacensībās piedalīsies 27 vienības, kas būs par divām mazāk nekā nesen aizvadītajā.

Novokuzņeckas vienība KHL spēlēja visas deviņas sezonas, tomēr ne reizi nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā. Labāko rezultātu tā sasniedza 2011./12.gada sezonā, kad ieņēma 17.vietu, bet pērn ļoti pārliecinoši palika Austrumu konferences un arī visas līgas noslēdzošajā pozīcijā.

Tiek ziņots, ka Magņitogorskas «Metallurg» komanda vēlējusies šo lēmumu atlikt par gadu, tomēr citu klubu pārstāvji to noraidījuši.

Lai nodrošinātu finansiālo stabilitāti, KHL plāno tuvākajos gados komandu skaitu samazināt no 29 līdz 24, pirms nedēļas pavēstīja līgas prezidents Dmitrijs Černišenko.

2016./17.gada sezonā piedalījās 29 komandas no astoņām valstīm, bet Černišenko solīja, ka nākamajā sezonā varēs spēlēt vien tās komandas, kas līdz 31.maijam būs segušas visus parādus. Tomēr trešdien jau apstiprināts galējais komandu skaits nākamajai sezonai, Černišenko paužot, ka vienības, kas līdz 31.maijam nesegs parādus, saņems sodus.

Horvātijas komanda Zagrebas «Medveščak» jau iepriekš pavēstīja, ka atstāj KHL un nākamajā sezonā startēs Austrijas Hokeja līgā (EBEL).

Tagad KHL publicējusi attīstības stratēģiju līdz 2023.gadam, kuras ietvaros lēmusi, ka jau pēc gada līgas dalībnieku skaits tiks samazināts līdz 24, kas saglabāsies vismaz līdz šim 2023.gadam, tomēr KHL vēlas 2019./20.gada sezonā pievienot klāt vēl divas ārzemju vienības un 2020./21.gada sezonā - vēl divas. Šo vienību vietā pēc katras sezonas plānots atskaitīt pa divām komandām, ņemot vērā to finansiālos rādītājus un sasniegtos rezultātus.

«Mums ir starptautiska līga. Esam ieinteresēti klubos gan no Eiropas valstīm, gan arī Āzijas. Vājas Krievijas komandas labāk aizstāt ar spēcīgiem ārzemju klubiem,» trešdien paudis Černišenko. «Objektīvi skatoties, mums vienkārši nepietiek krievu spēlētāju šādam skaitam Krievijas klubu.»

Kā vēsta izdevums «Sport-Express», ja pašlaik tiktu samazināts dalībnieku skaits līdz 24, no līgas nāktos atvadīties Habarovskas «Amur», Hantimansijskas «Jugra» un latvieša Arta Ābola trenētajai Toljati «Lada» komandai.

Tāpat trešdien paziņots, ka algu griesti vienai komandai 2016./17.gada sezonā būs 950 miljoni rubļu (14 miljoni eiro), bet 2019./20.gada sezonā tā tiks samazināta līdz 800 miljoniem rubļu (12 miljoniem eiro), ko līga arī sola stingri uzraudzīt, bet vēl gadu vēlāk - līdz 600 miljoniem rubļu (deviņiem miljoniem eiro).

Iepriekš Jaroslavļas «Lokomotiv» komandas prezidents Jurijs Jakovļevs aģentūrai «R-Sport» bija paudis, ka algu griesti KHL ir simboliski, jo tos stingri neuzrauga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu