«Penguins» dramatiskā cīņā sasniedz Stenlija kausa finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pitsburgas «Penguins» hokejisti ceturtdien savās mājās otrajā pagarinājumā ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Otavas «Senators» komandu, otro gadu pēc kārtas iekļūstot Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālā, turpinot aizstāvēt pērn izcīnīto prestižo trofeju.

Austrumu konferences finālsērijā līdz četrām uzvarām «Penguins» svinēja panākumu ar 4-3, bet Stenlija kausa finālā tiksies ar Rietumu konferences labāko vienību Nešvilas «Predators».

Par izšķirošā septītā mača varoni un cīņas pirmo zvaigzni kļuva «Penguins» uzbrucējs Kriss Kunics, kurš guva divus vārtus, tostarp arī uzvaru nesošos otrā pagarinājuma sestajā minūtē, kad pēc Sidnija Krosbija piespēles, neapstādinot ripu to trieca virs pretinieku vārtsarga Kreiga Andersona labā pleca.

«Dodoties laukumā centos atrast brīvu vietu, lai izdarītu metienu, ripa nonāca pie manis un pēc tam veiksmīgi ielidoja vārtos,» izšķirošo spēles brīdi atminējās Kunics.

Kunics cīņas 30.minūtē atklāja spēles rezultātu, taču «Penguins» bija vadībā vien 20 sekundes, jo Marks Stouns atjaunoja neizšķirtu 1:1. Spēles 52.minūtē pēc Džastina Šulca metiena Pitsburgas komanda atkal izvirzījās vadībā, tomēr šoreiz «Senators» atspēlējās pēc trīs minūtēm, izceļoties Raienam Dzingelam.

Pirmajā papildlaikā vārti netika gūti, bet otrajā visu izšķīra Kunica metiens. Interesanti, ka trīskārtējais Stenlija kausa ieguvējs Kunics šosezon izslēgšanas spēlēs līdz šim mačam ar vārtu guvumu nebija izcēlies.

Zīmīgi, ka «Senators» hokejisti kluba vēsturē sesto reizi Stenlija kausa izcīņā aizvadīja izšķiro septīto spēli, piedzīvojot sesto zaudējumu.

No neveiksmes Kanādas galvaspilsētas klubu neglāba arī vārtsarga Andersona 39 atvairītie metieni. Tikmēr «Penguins» vārtos Mets Marejs savā 23.dzimšanas dienā tika galā ar 27 no 29 metieniem.

Pitsburgas «Penguins» var kļūt par pirmo NHL klubu pēdējo 20 gadu laikā, kas Stenlija kausu izcīnījusi divus gadus pēc kārtas. Iepriekšējo reizi ko tādu paveica Detroitas «Red Wings», kas pie prestižās trofejas tika 1997. un 1998.gadā.

Rietumu konferences finālā Nešvilas «Predators» ar 4-2 uzvarēja Anaheimas «Ducks», pirmo reizi kluba vēsturē iekļūstot Stenlija kausa izcīņas finālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu