Sandis Ozoliņš kļuvis par Rīgas «Dinamo» galveno treneri

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Par Krievijas sponsorētās «Kontinentālās hokeja līgas» (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» galveno treneri apstiprināts leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš, pirmdien vēsta vienības mājas lapa. Līgums noslēgts uz gadu, ar iespēju sadarbību turpināt uz vēl vienu sezonu.

Rīgas «Dinamo» kluba padome izvērtēja vairākus Latvijas un ārvalstu galvenā trenera amata kandidātus, priekšroku dodot Ozoliņam, kas tieši šajā komandā noslēdza savu spēlētāja karjeru.

Aprīļa beigās Rīgas «Dinamo» kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis cerīgi izteicās par Latvijas valstsvienības galvenā trenera kanādieša Boba Hārtlija nolīgšanu. Savukārt šonedēļ, atsaucoties uz Ankipānu, «Sport-Express» hokeja apskatnieks Igors Jeronko vēstīja, ka Hārtlijs nekļūs par Rīgas «Dinamo» galveno treneri.

44 gadus vecais Ozoliņš iepriekšējā sezonā bija viens no galvenā trenera Normunda Sējēja asistentiem.

«Esmu priecīgs,» video intervijā kluba mājas lapā sacīja Ozoliņš. «Liels paldies kluba padomei, tās priekšsēdētājam Jura Savicka kungam, par izrādīto uzticību un sniegto iespēju kļūt par Rīgas «Dinamo» galveno treneri.

Ilgi par šo piedāvājumu nebija jādomā.»

Iepriekšējā sezonā Rīgas «Dinamo» palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā KHL kopvērtējumā ieņēma priekšpēdējo, 28. pozīciju.

«No visiem saviem treneriem esmu kaut ko mācījies,» pastāstīja Ozoliņš. «Ir jau sastādīts darba plāns ar ļoti tālejošu mērķi, kas mums visiem ir iekļūšana izslēgšanas turnīrā.»

Profesionālā hokejista karjeru Ozoliņš sāka 1990. gadā Rīgas «Dinamo» sastāvā, bet nākamā gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu ar 30. numuru izvēlējās Sanhosē «Sharks». Gadu vēlāk latvietis debitēja NHL, bet 1996. gadā kopā ar Kolorādo «Avalanche» viņš izcīnīja Stenlija kausu.

Līdz 2008. gadam Ozoliņš pārstāvēja arī Karolīnas «Hurricanes», Floridas «Panthers», Anaheimas «Mighty Ducks» un Ņujorkas «Rangers» vienību.

Ozoliņš 2009. gadā atgriezās profesionālajā hokejā, pievienojoties Rīgas «Dinamo» komandai. Viņš tajā pavadīja nākamās trīs sezonas, 2012./2013. gada sezonā spēlēja Krievijas klubā Mitišču «Atlant», bet 2013. gadā atgriezās Rīgas komandā vēl uz vienu sezonu.

Maija sākumā par jauno Rīgas «Dinamo» ģenerālmenedžeri tika apstiprināts Ģirts Ankipāns, kamēr iepriekšējais galvenais treneris Sējējs turpmāk būšot kluba padomes priekšsēdētāja Savicka padomnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu