Rīgas «Dinamo» pievienojas vēl šogad NHL uzspēlējušais kanādietis Stolerijs

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas «Dinamo» panākusi vienošanos ar 29 gadu veco kanādiešu aizsargu Karlu Stoleriju, kas nupat aizvadītajā sezonā piedalījās 11 regulārās sezonas spēlēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņūdžersijas «Devils» sastāvā, vēsta vienības mājas lapa. Līguma nosacījumi gan netiek izpausti.

Papildināts viss teksts.

NHL vienības sastāvā Stolerijs 11 mačos atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm, nopelnīja 13 soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija -5.

Sezonas lielāko daļu viņš aizvadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionātā, pārstāvot Olbani «Devils» komandu. Kopumā šajā turnīrā viņš 62 mačos guva vienus vārtus un veica 17 rezultatīvas piespēles partneriem, bet lietderības koeficients bija +12.

Rīgas «Dinamo» komandā viņš spēlēs ar 3. numuru.

Stolerijs (augums 180 cm, svars 82 kg) dzimis 1987. gada 21. novembrī Kanādas pilsētā Camrose (Albertas province), savas hokejista gaitas viņš arī sāka dzimtās pilsētas jauniešu komandā. Pēc tam sekoja četras sezonas ASV universitāšu līgā NCAA, bet no 2012. gada viņš sāka savu profesionālā hokejista karjeru.

Pavisam kopā sešās sezonās AHL čempionātā viņš ir piedalījies 335 regulārā čempionāta spēlēs (28 vārti un 104 rezultatīvas piespēles, 289 soda minūtes, lietderības koeficients +14) un 11 play-off spēlēs (1 vārti un 2 piespēles, 8 soda minūtes, lietderības koeficients -7).

2014. gada pavasarī Stolerijs debitēja NHL, aizvadot 2 spēles Kolorado «Avalanche» sastāvā. 2014./2015. gada sezonā viņš aizvadīja 5 spēles Sanhosē «Sharks» komandas sastāvā, bet iepriekšējā sezonā aizvadīja 11 spēles «Devils» rindās, pavisam kopumā NHL aizvadot 23 spēles (3 rezultatīvas piespēles, 21 soda minūte, lietderības koeficients -5).

Kā vēsta Rīgas «Dinamo» klubs, augumā nelielais Stolerijs laukumā izceļas ar asu un fizisku spēli, nežēlojot ne pretiniekus, ne sevi. Stolerijs var labi iesākt uzbrukumus ar tālajām piespēlēm un arī pats pieslēgties uzbrukumiem. Viens no galvenajiem aizsarga plusiem esot spēle skaitliskajā vairākumā. Spēlētājs arī labi pārredzot laukumu.

Bez Stolerija pašlaik Rīgas «Dinamo» komandai ir līgums ar vēl astoņiem spēlētājiem - Māri Bičevski, Robertu Bļugeru, Georgu Golovkovu, Nikolaju Jeļisejevu, Miku Indraši, Jāni Kalniņu, Edgaru Kuldu un Vitāliju Pavlovu.

Pēc aizvadītās sezonas Rīgas «Dinamo» komanda atkal gandrīz visiem saviem spēlētājiem ļāva kļūt par brīvajiem aģentiem - 31 spēlētājs starpsezonā nokļuva neierobežoti brīvā aģenta statusā, bet deviņi kļuva par ierobežoti brīvajiem aģentiem.

Tiesa, šādi Rīgas «Dinamo» komanda rīkojusies arī citus gadus, vēlāk saslēdzot līgumus ar hokejistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu