Ekipējuma izraisītas alerģijas dēļ Hosa nākamsezon nespēlēs un viņam var nākties likt punktu karjerai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pazīstamajais slovāku uzbrucējs Mariāns Hosa ilgstošas alerģijas dēļ, ko izraisa hokeja ekipējums, izlaidīs nākamo Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu, taču viņam var nākties likt arī punktu savai spēlētāja karjerai, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

(Ar jaunāko informāciju papildināts virsraksts un viss teksts.)

Ekipējuma izraisītas alerģijas dēļ Hosa jau ilgāku laiku lieto spēcīgus medikamentus, kas varētu atstāt ietekmi uz viņa turpmāko dzīvi. Līdz ar to hokejistam ik pēc pāris nedēļām tiek veiktas asinsanalīzes, lai pārliecinātos, vai nav nekādu blakusefektu.

Alerģija tiek raksturota kā diezgan nopietna, turklāt ārsti uztraucas par Hosas veselības stāvokli, ilgstoši lietojot viņu izrakstītos medikamentus.

Savukārt pats hokejists, kurš sākotnēji no komentāriem atturējās, kā arī viņa pārstāvētā Čikāgas «Blackhawks» komanda, trešdien paziņoja, ka nākamajā sezonā uzbrucējs nespēlēs. Hosa neslēpa, ka ar ādas alerģisko reakciju cīnījies jau vairākus gadus, taču tagad spēcīgo medikamentu lietošanas dēļ viņa spēlēšana vismaz nākamajā sezonā nav iespējama.

«Lai arī esmu vīlies par to, ka nevarēšu spēlēt, man bija jāizlemj starp to, kā jūtos, un kā medikamentu lietošana var ietekmēt manu turpmāko dzīvi arī ārpus hokeja laukuma,» aģentūra AP citē hokejistu.

«Blackhawks» atbalsta Hosas lēmumu, novēlot viņam ātru atveseļošanas, taču kluba ģenerālmenedžeris Stens Boumens norādījis, ka šāds notikumu pavērsiens komandai ir liels zaudējums.

Hosa, kurš NHL aizvadījis 19 sezonas, pēdējo sešu gadu laikā bija izlaidis tikai 46 NHL regulārā čempionāta spēles.

«Komandas biedri un komandas treneri zina, ka Mariāns pēdējo gadu laikā ir izgājis cauri nopietnām grūtībām, taču viņš ne reizi nesūdzējās, vai tāpēc izlaida kādu spēli,» norādījis Boumens.

Pašlaik 38 gadus vecais Hosa 2009.gadā pārcēlās uz «Blackhawks», noslēdzot līgumu uz 12 gadiem par kopējo summu 63,3 miljoni dolāru (57,6 miljoni eiro), tomēr lielākā daļa no šīs naudas viņam jau ir samaksāta, bet par katru no nākamajām četrām sezonām viņš saņems vienu miljonu dolāru (897 220 eiro).

Tiesa, algu griestos tiek fiksēta Hosas vidējā gada alga, kas ir 5,275 miljoni dolāru (4,7 miljoni eiro).

Hosa 2010., 2013. un 2015.gadā Čikāgas komandas sastāvā kļuva par Stenlija kausa ieguvēju.

Pagājušajā sezonā Hosa regulārajā čempionātā 73 mačos izcēlās ar 26 vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm, kamēr četros Stenlija kausa mačos viņš ar rezultativitāti neatzīmējās. Tikmēr NHL karjerā viņš 1390 regulārā čempionāta spēlēs ir guvis 525 vārtus un atdevis 609 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā 205 spēlēs ir ticis pie 149 punktiem.

«Blackhawks» uzbrucējs ir kādreizējais Latvijas komandas Rīgas «Dinamo» hokejista Marcela Hosas brālis.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu