«Sabres» piedāvājis Girgensonam kvalifikācijas līgumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo «Sabres» piedāvājis kvalifikācijas līgumu Latvijas uzbrucējam Zemgum Girgensonam, tādējādi paturot uz spēlētāju pirmtiesības.

Ja «Sabres» to nebūtu piedāvājis, Girgensons 1. jūlijā kļūtu par ierobežoti brīvo aģentu. Bufalo kluba vadība tagad nevar piedāvāt zemāku atalgojumu par to, kāds Latvijas hokejistam bija pērn, proti, 1,15 miljoni ASV dolāru. Tomēr hokejista pārstāvji var pacīnīties arī par ienesīgāku kontraktu.

Iepriekšējā sezona 23 gadus vecajam Girgensonam nebija veiksmīga. 75 regulārā čempionāta spēlēs viņš guva septiņus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles, aizvadot savu mazrezultatīvāko sezonu NHL karjerā.

Girgensons šobrīd var saņemt arī piedāvājumus no citām komandām. Tomēr «Sabres» 48 stundu laikā jāpiedāvā līdzvērtīgi nosacījumi.

Latvijas uzbrucējs aizvadīja savu ceturto sezonu NHL. Līdz šim viņš kopā ar «Sabres» nav spējuši iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

Pirmdien kvalifikācijas līgumu no Tampabejas «Lightning» saņēma arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu